Het Thuisgevoel
Image default
Gezondheid

Hoe vindt je het massagekussen of massagun die bij jou past?

In deze rare corona tijden hebben steeds meer mensen last van stress. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat mensen heel weinig sociale contacten hebben door de corona pandemie. Het gevolg hiervan is dat mensen zich eenzaam voelen en dat veroorzaakt veel stress bij mensen. Mensen voelen bijvoorbeeld stress in hun rug, nek en benen. Wist je dat een massagekussen of een massage gun enorm kunnen helpen bij het verhelpen van stress? Door een massage apparaat worden je spieren namelijk losgemaakt en dit zorgt ervoor dat je spieren minder gespannen zijn. Na een massage zul je merken dat je je veel rustiger voelt. Helaas verhelpt het niet de eenzaamheid maar het maak je een stuk minder gestrest en dus rustiger.

 

Wanneer is een massagekussen de beste keuze? 

De meest populaire massage apparaten zijn de massagegun en het massagekussen Wat is nu echter het verschil tussen beide apparaten en in welke situatie gebruik je welke apparaat? Het antwoord is simpel: voor de meeste mensen is het massagekussen de beste keuze. De hoofdreden is dat een massagekussen een complete lichaamsmassage geeft. Een massagekussen masseert dus tegelijkertijd je rug, nek en bovenbenen. Het grote voordeel hiervan is dat het een stuk aangenamer aanvoelt omdat het massagekussen een complete lichaamsmassage geeft. Let er echter wel op dat je een groot massagekussen koopt die je op een stoel kan plaatsen. Wanneer je een klein kussen koopt dan wordt namelijk alleen maar één lichaamsdeel gemasseerd. 

 

In welke situatie is de massagegun de beste keuze?

Nu zul je jezelf de volgende afvragen: in welk geval is een massagegun dan een betere keuze? Een massagegun is een slimmere keuze wanneer je heel gericht specifieke spieren wil masseren. Wanneer je bijvoorbeeld veel last hebt van spierpijn in de linker onderrug dan is het beter om een massagegun te kopen. Een ander groot voordeel van een massagegun is dat deze een stuk kleiner en dus draagbaarder is. Wanneer je bijvoorbeeld wilt genieten van een massage na een intensieve trainingssessie in de sportschool dan is een massagegun natuurlijk een veel betere keuze. Daarnaast kan een massagepistool ook veel beter de spieren in het diepere weefsel masseren en losmaken. Bij hevige spierpijn is dit massage apparaat dus ook een betere keuze.  

 

Gerelateerde artikelen

cbd olie

Wat doet sapvasten voor je lichaam?

Uw voeten zijn belangrijk, bezoek de Podoloog Zaandam