Het Thuisgevoel
Image default
Gezondheid

Thuis werken en toch voldoende bewegen

Steeds meer mensen werken tegenwoordig vanuit huis. Niet alleen voor één dagje in de week maar ook meerdere dagen. Thuiswerken heeft natuurlijk een heleboel voordelen, maar ook nadelen. in dit artikel gaan we met name in op het risico dat je veel te weinig beweegt op een dag. Zelf ben ik fanatiek sportbeoefenaar en hou erg van lichamelijke inspanning, toch merk ik dat ik op een thuiswerkdag te weinig beweeg. Het gaat dan met de name om de tijd die ik achter mijn bureau besteed. Het is goed om eens na te denken hoe je tijdens jouw werkdag thuis toch regelmatig even kort kunt bewegen. Op loopband365 vindt je veel informatie over bijvoorbeeld loopbanden maar ook andere fitness apparaten.

Waarom meer bewegen?

Uit studies is bewezen dat het goed is om gedurende de dag korte periodes te bewegen. Het maakt dan niet uit of je s ’avonds op de sportschool of sportvereniging jouw training doet. Het gaat erom dat je gedurende de dag ook op een natuurlijke manier aan je beweging komt.

Ga je naar je werk dan heb je al de reis naar je werk toe en weer terug. Afhankelijk hoe je reist ben je dan toch al in beweging. Vaak ga je tussen de middag al even buiten een rondje lopen met collega’s. Een kantoor is vaak groter dan je huis, ga je met een collega overleggen of even koffie halen, dan loop je ongemerkt ook heel veel. Meer dan wanneer je thuis aan het werk bent.

Hoe meer bewegen?

Zeker wanneer je heel veel beeldscherm doet is het goed om regelmatig even je werk te onderbreken door wat fysieke activiteiten te doen. Ga tussen de middag altijd even buiten wandelen, maar probeer ook tussendoor je beweging te pakken.

Een loopband of stepper maakt het makkelijker om dit te doen zonder dat je het huis uit moet. Ga s’ochtends en s’middags even tussen het werk door 2 x 10 minuten wandelen op een loopband of trainen op een stepper of crosstrainer.

Op deze manier ben je toch al 40 minuten extra op een dag in beweging en breek je de ochtend en middag in 3 stukken zodat je niet aaneengesloten 4 uur achter het beeldscherm zit. Het hoeft niet op een heel intensief niveau.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Crosstrainer