Het Thuisgevoel
Image default
Groothandel

Richt je huis stijlvol in met deze tips en tricks

Een mooi, stijlvol huis is voor de meeste mensen een echte droom. Een huis dat je helemaal in kunt richten zoals jij het wil, zonder dingen waar je aan moet denken. Met bepaalde tips is dit zeker mogelijk. Lees snel verder voor de beste tips en tricks!

Stel een budget, maar ga goed op zoek

Een stijlvol ingericht huis mag best wat kosten. Mooie meubels en accessoires zijn nou eenmaal niet altijd het goedkoopst. Stel voor jezelf een budget, bijvoorbeeld voor wat je per kamer uit wil geven. Logischerwijs spendeer je meer aan een woonkamer dan aan een logeerkamer. Kijk wel altijd goed naar de goedkoopste opties. Bepaalde dingen zijn duur, maar er zijn ook altijd wel goedkopere opties te vinden. Kijk waarvoor je het geld wel of niet waard vindt.

Weg met die verwarmingen

In elk huis zitten eigenlijk de standaard witte verwarmingen aan de muur. Heel stijlvol zijn ze niet. Wist je dat er ook iets bestaat als een designradiator? Het is een standaard verwarming, alleen dan is het niet zo’n wit blok aan de muur. Kies voor een mooie verwarming wat meer is dan alleen een verwarming. Het is gewoon een onderdeel van je inrichting. Naast verwarmingen aan de muur zijn er ook andere energie-efficiënte oplossingen. In dat geval heb je helemaal geen standaard radiatoren meer nodig. Ideaal, toch?

Kies je stijl

Veel stijlvolle huizen zijn ingericht volgens een bepaalde stijl. Bepaal voor jezelf welke stijl jij mooi vindt. Houd je van het landelijke, het industriële of meer het minimalistische? Wil je alles in zwart en wit, ga je voor het klassieke hout of ben je niet bang voor een beetje kleurgebruik? Maak bijvoorbeeld een moodboard met allerlei inspirerende foto’s en stel jouw interieur hierop af. Er zijn online genoeg voorbeelden te vinden van stijlvol ingerichte huizen en kamers, dus neem zeker een kijkje.

Wees niet bang en experimenteer

Misschien heb je niet in een keer gevonden waar je naar zoekt, maar dat is helemaal niet erg. Heb je bijvoorbeeld een lamp besteld of gekocht en staat hij toch niet zo mooi als je had verwacht? Dan stuur of breng je hem gewoon terug en kijk je wat er beter kan staan. Een kleurtje aan de muur, waarom niet? Koop een pot verf en verf een muur in een mooie, opvallende kleur. Staat het toch niet zoals je had gehoopt? Dan verf je het gewoon overnieuw. Niks is permanent, dus blijf dingen uitproberen tot je hebt gevonden wat jij mooi vindt!