Het Thuisgevoel
Image default
Huishoudelijk

Energie vergelijken en zonder moeite overstappen

Het loont bijna altijd om tegen het aflopen van je jaarcontract de aanbiedingen voor energie vergelijken. De tarieven voor energie wisselen de hele tijd en er stappen telkens nieuwe aanbieders in de markt. Het kan zomaar wezen dat er op dit moment aanbiedingen gelden die jou vele honderden euro’s op jaarbasis besparen. Met behulp van de aantrekkelijke welkomstkorting en de verschillende contractvormen kan je relatief veel besparen als je van leverancier overstapt. Het is verstandig om dan de energiepakketten van alle energieleveranciers even kritisch met elkaar te vergelijken. Er zijn gelukkig verschillende websites die je daarbij kunnen helpen. Bij een vergelijkingssite vul je je adres en gegevens over je huishouden in. Op de vergelijkingswebsite kan je dan heel snel de beste aanbieders voor jouw situatie zien. Je kunt bovendien ook nog filters instellen, waarmee je de aanbieders selecteert op contractduur, de beschikbaarheid van duurzame groene energie en kwaliteit van de service. Zo vind je eenvoudig de beste deal en de beste aanbieder, die helemaal passen bij jouw wensen. 

Waar moet je op letten als je energie vergelijken gaat 

Er zijn een paar factoren die je in gedachten moet houden als je een nieuwe leverancier voor energie zoekt. 

  • Om te beginnen is het altijd slim om pas over te stappen als je contract afloopt. Anders kan je een boete krijgen, een zogenaamde opzegvergoeding, als je voortijdig je contract beëindigd. Voorkom dat en kies pas voor een nieuwe leverancier tegen het einde van je contractduur. 

  • Ook is het relevant of je een enkele of dubbele energiemeter hebt. Voor elk van deze meters gelden er andere tarieven en voorwaarden. Kijk dus goed welke tarieven je op dit moment betaalt, en wat de tarieven voor een enkele of dubbele energiemeter zijn bij je nieuwe beoogde leverancier. 

  • Heb of wil je stadsverwarming?  Stadsverwarming of blokverwarming is een manier van verwarming van huizen die erg goedkoop uit kan vallen. Het is een alternatief voor centrale verwarming, waarvoor je ook geen CV-ketel nodig hebt. In plaats van dat er speciaal warmte wordt opgewekt om huizen te verwarmen, wordt er gebruik gemaakt van de restwarmte van industriële processen. Als je op dit moment al gebruikt maakt van stadsverwarming, kan het meer geld kosten als je overstapt naar een andere energieleverancier die geen stadsverwarming in het pakket heeft. Aan de andere kant kan je vaak veel goedkoper uit zijn als je overstapt van centrale verwarming naar stadsverwarming.

 Wil je ook een blog plaatsen of link plaatsen? Neem dan contact op!