Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Waarop let je bij het laten plaatsen van een dakkapel?

Overweeg je het laten plaatsen van een dakkapel? Dan is het inschakelen van een dakkapel bedrijf wel zo verstandig. Voordat je dat doet zijn er echter een aantal dingen waarover je kunt nadenken. Een dakkapel is niet één-twee-drie geplaatst en vereist een aantal keuzes. Zo zijn er verschillende typen waaruit je kunt kiezen en maakt dit voor de prijs uiteraard uit. Wij sommen de verschillende mogelijkheden voor je op, zodat jij goed voorbereid met een dakkapelbedrijf om tafel gaat zitten.

 

Verschillende keuzes maken diverse kostenplaatjes

Wanneer je de keuze voor een dakkapel maakt zijn er verschillende materialen beschikbaar. Zo kun je voor een houten, kunststoffen of polyester variant gaan en hangt aan alle materialen een ander prijskaartje. Daarnaast hebben de afmetingen hierop effect. Het is nogal een verschil of je voor een dakkapel van drie of acht meter gaat. Ten slotte kun je qua plaatsing uit twee opties kiezen: prefab of maatwerk. Ook in dit geval hebben beide varianten een ander effect op het totaalbedrag. Afhankelijk van de keuzes die je hier maakt kan het prijskaartje nogal verschillen.

 

Een vergunning nodig, ja of nee?

Daarnaast let je bij het laten plaatsen van een dakkapel op het feit of je een vergunning nodig hebt. Dit heeft met een aantal elementen te maken. Wanneer je een dakkapel wilt laten plaatsen die groter is dan het standaard formaat moet je een vergunning aanvragen. Dit geldt ook voor een variant grenzend aan openbaar terrein of aan de voorzijde van het huis. Let dus goed op waar je een dakkapel wilt laten plaatsen en welke maatregelen je hiervoor dient te treffen. Heb je je vooronderzoek verricht? Ga dan met een dakkapelbedrijf in gesprek, om te kijken wat zij voor je kunnen betekenen. Laat je goed informeren en vergelijk verschillende bedrijven. Zo maak je de meest overwogen keuze.

 

Gerelateerde artikelen

De keuze van een bouwbedrijf?

Dit bedrijf helpt u bij het uitzoeken van houten vloeren in Noord-Brabant

GRIP Interieurprojecten: vormgeving én functionaliteit