Het Thuisgevoel
Image default
Huishoudelijk

Haal het seizoen in huis met woondecoratie

Haal het seizoen in huis met woondecoratie

De herfst was al een tijdje geleden begonnen. Echter is het nu goed te merken. De dagen worden korter en de bladeren hebben prachtige kleuren van geel, rood en bruin. Echter slaat het weer ook om. Veel wind en regen zorgt ervoor dat je meer tijd in huis besteed. Met deze donkere dagen kan het huis wel wat fleurigs gebruiken. Haal daarom het seizoen is huis met herfstachtige woondecoratie. Dit hoeft niet duur of complex te zijn. In dit artikel lichten we leuke DIY’s toe met eenvoudige producten.

 

Tips voor de herfst in huis

Eerst beginnen we met een aantal tips voor jouw wooninterieur. Want hoe zorg je ervoor dat het gezellig is in huis met herfst tinten? Het eerste aspect betreft uiteraard de kleur. Buiten proef je de herfstkleuren via de blaadjes aan de bomen. Zorg dat je deze terug laat komen in de herfstukjes en andere accessoires. Denk hierbij aan kussens, dekentjes of een DIY-project. Daarnaast is echt gebruik van natuurlijke materialen altijd aan te raden. Dit zorgt ervoor dat je het buitengevoel naar binnen brengt. Naast takken, bladeren en kastanjes, zijn pompoenen een geweldige aanvulling. Deze hebben de kleuren van de herfst en is hét hoogtepunt van het seizoen.

 

 

DIY-projecten herfstinterieur

Zelf creatief bezig zijn is geweldig voor deze tijd. Het zorgt voor afleiding en een ontspannende bezigheid in deze drukken en donkere tijd. Door een prachtige schaal te vullen met herfstdecoratie kunnen prachtige creaties tot stand komen. Hierbij kan je bijvoorbeeld kaarsen gebruiken als middelpunt. Pompoenen zijn in de herfst een geweldige decoratie voor in huis. Zo kan je zo uithollen en figuren eruit snijden. Ook zijn de in prachtige kleuren zoals goud en zilver te verven voor een uniek resultaat. Hetzelfde geldt voor een plankje met pompoenen, kalebassen en andere herfstdecoraties. Glazen potjes kan je eenvoudig vullen voor een leuke toevoeging aan het huis.

 

Herfst DIY-projecten met de kinderen

Leuke herfststukjes zijn zowel samen met je kinderen als alleen te maken. Beide opties zijn erg leuk. Zo kunnen de kinderen hun creativiteit loslaten op kastanjes en eikels. Samen naar het bos gaan om deze te verzamelen is al een geweldige activiteit. ME bladeren en andere herfstversieringen zijn prachtige slingers en kransen te maken. Figuurtjes van eikels en kastanjes zijn ook erg mooi.

http://iwonen.nl/