Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

5 tips voor je volgende fietsvakantie

5 tips voor je volgende fietsvakantie

Het afgelopen jaar is de fietsvakantie mateloos populair geworden. Deze manier van reizen kende al de nodige liefhebbers, maar nu we hebben ontdekt hoe mooi Nederland en haar directe buurlanden eigenlijk is, trekken we er massaal op uit met de (elektrische) fiets. Gezond, leuk en goed voor het milieu! Heb je ook een fietsvakantie op de planning staan? Onthoud dan deze tips en ga goed voorbereid op pad.

  1. Kies een bestemming of juist niet

Veel mensen vinden het prettig om voor vertrek te weten waar ze ’s avonds overnachten. Andere fietsliefhebbers genieten juist enorm van de vrijheid die een fietsvakantie geeft om iedere dag opnieuw te ontdekken waar je die avond slaapt. Als je een tentje meeneemt, kun je natuurlijk op iedere camping langs je route terecht maar kies je voor hotelovernachtingen, dan is vooraf reserveren vaak niet overbodig. Behoor je tot de groep mensen die graag de bestemming vooraf weet? Geniet dan ook zeker van de voorpret tijdens het plannen van je route en boeken van overnachtingen.

  1. Breng je fiets langs de fietsenmaker

Zoals je ook je auto regelmatig moet laten keuren, is het verstandig om ook je fiets voor vertrek nog even langs de fietsenmaker te brengen voor een beurt. Op die manier voorkom je dat je tijdens je reis aanloopt tegen mankementen. Laat de remmen nog even checken, je ketting spannen en kijk of je voor- en achterlicht het nog goed doen. Zo ga je veilig op pad!

  1. Verzeker je fiets

Je gaat vast niet op fietsvakantie met een roestige stadsfiets. De kans is groot dat je een degelijk model hebt die best wat gekost heeft. Een fietsverzekering is dan ook zeker aan te raden wanneer je op fietsvakantie gaat. Met name bij duurdere fietsen kan het geen kwaad om te kiezen voor een goede fietsverzekering. Je elektrische fiets verzekeren is natuurlijk nooit verkeerd, zeker niet wanneer je van plan bent om er een lange reis mee te maken.

  1. Kies de juiste uitrusting

Fietsen betekent dat je in allerlei soorten weersomstandigheden terecht kunt komen. Zorg er dan ook voor dat je de juiste kleding en uitrusting bij je hebt. Naast een windjack en regenkleding kan het bijvoorbeeld ook geen kwaad om bescherming voor je tassen mee te nemen. Zo houd je je bagage droog tijdens je reis en loop je niet het risico op doorweekte kleren wanneer je aankomt op bestemming. Denk daarnaast aan reflecterende kleding, broekspijp-beschermers en een goede fietsbroek.

  1. Neem een reparatiekit mee

Je kunt je nog zo goed voorbereiden, het kan altijd voorkomen dat je onverwachts toch een lekke band krijgt. In die gevallen is het wel zo prettig dat je niet direct afhankelijk bent van een fietsenmaker maar zelf ook de (tijdelijke) reparatie kunt uitvoeren. Een bandenplaksets of vervangende binnenband kan dan uitkomst bieden! Dit soort setjes zijn eenvoudig mee te nemen en kunnen echt je vakantie redden.

Geniet van de reis

Zijn je banden opgepompt en heb je alles gepakt wat je nodig hebt? Dan kan jouw fietsvakantie beginnen. Geniet van de mooie uitzichten onderweg en van de vrijheid die komt kijken bij een vakantie zoals deze.

https://www.inshared.nl/