Het Thuisgevoel
Image default
Huishoudelijk

Tips om thuis echt tot rust te komen

We leven allemaal een druk bestaan. We rennen, hollen en vliegen van hot naar her en aan het einde van de dag zijn we gesloopt. We nemen dan ook veel te weinig tijd voor onszelf. Daarom geven we je in dit artikel tips hoe je thuis echt tot rust kunt komen.

Een vol bad, kaarsjes en …

Wil je echt tot rust komen en heb je een bad thuis? Laat het bad dan vollopen, doe de lichten aan, steek wat kaarsjes aan en vul het bad met rozenblaadjes. Wist je dat een bad vol echte rozenblaadjes niet alleen een leuk gezicht is, maar dat verse rozenblaadjes ook echt een functie hebben? Het is namelijk goed voor de huid en het haar! De geur die verspreid wordt door de rozenblaadjes laten jou echt tot rust komen. Ga vlak voordat je naar bed gaat in bad en je zult daarna heerlijk slapen!

Kindjes op bed (of naar de oppas)

Heb je kinderen? Dan snappen we maar al te goed dat het lastig is om echt tijd voor jezelf te nemen. Kinderen vragen nou eenmaal (veel) aandacht. Leg de kinderen eerst op bed voordat jouw relaxmomentje echt kan beginnen. Of kijk of ze een nachtje bij iemand mogen logeren, zodat je de volgende ochtend ook een keertje kunt uitslapen! Al weten we dat uitslapen vaak niet meer lukt. Vroeg opstaan zit nou eenmaal in het systeem wanneer je kinderen hebt.

Zorg voor een fijne en ontspannende geur

Een fijne en ontspannende geur in jouw woning helpt je om meer tot rust te komen. Een aroma diffuser kan jou hier heel goed bij helpen! Een aroma diffuser is in principe een vernevelaar die geleidelijk aan water in de lucht verspreid. Voeg er een olie aan toe zoals lavendel of sinaasappel om een rustgevende, opbeurende sfeer te creëren.

Kom tot jezelf

Als je echt tot rust wilt komen moet je jezelf zien te ontspannen. Yoga kan je hierbij helpen. Er zijn speciale ontspanningsoefeningen die jou kunnen helpen de stress te verminderen en echt tot jezelf te komen. Met yoga leer je meer bewust te worden van je lichaam en geest. Doordat je meer bewust wordt van je lichaam en geest, kun je jouw geest kalmeren.

Wat doe jij om te ontspannen?

Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten om thuis tot rust te komen. Mensen komen bijvoorbeeld al tot rust tijdens een avondje filmkijken op de bank. Wij zijn benieuwd, wat doe jij om te ontspannen?