Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Tips om jouw woning te beschermen tegen natuurverschijnselen

Het weer in Nederland kan binnen no-time omslaan van een heerlijke zomerse dag tot een fikse onweers- of regenbui. Soms gaat het er zo heftig aan toe, dat het schade oplevert aan jouw woning. Je wilt er dan ook alles aan doen om jouw woning te beschermen tegen deze natuurverschijnselen. Hoe je dat doet leggen we je graag uit!

Maatregelen tegen bliksem

Blikseminslag kan op verschillende manieren schade veroorzaken en de gevolgen zijn enorm. Je krijgt niet alleen te maken met financiële schade, maar ook met emotionele schade. Daarom is het verstandig om jouw woning te beveiligen tegen blikseminslag. Dit zijn de verschillende blikseminslagen:

Directe blikseminslag

Bliksem kan direct inslaan, waarbij de bliksemstroom direct in een gebouw inslaat. Je kunt jouw woning beveiligen tegen directe blikseminslag door het laten plaatsen van een bliksemafleider. Zo’n installatie geleid de bliksemstroom via de afleider terug naar de aarde. Het is wel belangrijk dat de installatie regelmatig gecontroleerd wordt. Let daarbij op of de installatie nog intact is.  

Indirecte blikseminslag

Bij indirecte blikseminslag slaat de bliksem in bij een gebouw of object bij jou in de buurt. Via verschillende geleiders kan een bliksemstroom een pand binnenkomen. Elektronisch apparatuur loopt hierdoor schade op. Er komt namelijk teveel stroom te staan op het stroomnetwerk, waardoor apparatuur dat is aangesloten op het stroomnetwerk te maken krijgt met overspanning. Middels een overspanningsbeveiliging kun je jouw woning beschermen tegen indirecte blikseminslag.

Maatregelen tegen windbuien

De laatste tijd hebben we in ons land regelmatig te maken met hevige wind buien met windstoten van meer dan 100km per uur! Het is daarom belangrijk dat je jouw woning hiervoor beschermd. Heb je een tuin met hek? Controleer regelmatig of jouw schutting nog goed vastzit. Daarnaast kun je jouw tuin beschermen met een winddoek. Het voordeel hiervan is dat je eigenlijk het hele jaar door profiteert van een winddoek. Het doek laat geen wind door, waardoor je heerlijk kunt genieten van jouw beschutte tuin! Tevens dient een winddoek ook als privacydoek.

Maatregelen tegen regenbuien

In Nederland kan een hoop regen vallen. Veel regen zorgt voor wateroverlast. Wateroverlast zorgt voor schade in en rondom een woning. Het is daarom goed om de dakgoten regelmatig te controleren en schoon te maken. Zeker wanneer je veel bomen in de buurt hebt. De bladeren die van de bomen vallen zorgen voor een verstopping van de regenpijp, waardoor regen niet weg kan lopen. Je kunt er ook voor kiezen om boldraadroosters boven in de regenpijp te laten plaatsen. Hiermee voorkom je verstopping van de regenpijp. Takjes en bladeren kunnen niet in de regenpijp terecht komen.