Het Thuisgevoel
Image default
Meubels

Waarom zijn stoelpootbeschermers belangrijk?

Heb je pasgeleden een prachtige vloer laten leggen in jouw eetkamer of een andere ruimte? Dan wil je natuurlijk niet dat deze beschadigd wordt door het schuiven van meubels. Er zijn een aantal manieren om je vloer te beschermen. Je kunt ervoor kiezen om de vloer te voorzien van wax, die een speciale beschermlaag vormt. Maar er is ook een makkelijkere en goedkopere oplossing, namelijk: stoelpootbeschermers.

Stoelpootbeschermers

Vaak brengen stoelen de meeste schade toe aan een vloer. Stoelen schuiven we meerdere malen per dag, soms terwijl we erop zitten. En hoe meer druk er op de stoel staat, hoe dieper en opvallender de kras kan zijn. Zelfs als er een tapijt op de vloer ligt, kan de stoel nog krassen veroorzaken. Krassen zijn lastig te verhelpen, dus is het zeker aan te raden om meteen bij aankoop van stoelen meteen stoelpootbeschermers aan te schaffen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Vloer

Welke stoelbeschermer je nodig hebt, hangt af van de vloer. Niet elke beschermer is geschikt voor alle vloeren. Het is dus belangrijk te kiezen voor de juiste beschermer. Een verkeerde beschermer kan namelijk als nog schade aanbrengen aan de vloer of stoel. Er zijn verschillende soorten vloeren:

  • Houten vloer: Een houten vloer is hout, parket en laminaat.
  • Gladde vloer: Hierbij gaat het meestal om PVC, leisteen, rubber, zeil, linoleum, marmoleum, coatingvloer, kurk, gepolijst en gezoet natuursteen, vlakke tegels en plavuizen.
  • Ruwe vloeren: Een ruwe vloer kan beton, klinkers, straatstenen, siergrind, ruwe tegels, ruw natuursteen en een tal van andere ruwe oppervlakken.
  • Tapijtvloer: Hieronder vallen tapijt en vloerbedekking.

Type frame

Vervolgens is het wel zo fijn als de beschermer past bij de stoel. Het staat mooier, maar de beschermer beschermt ook de stoel. Hierbij zijn er een aantal verschillende frames: houten poot, slede/buisframe, stalen poot rond en stalen poot vierkant. Om de juiste keus te maken, waarbij zowel rekening gehouden is met het frame als de vloer, kan er gebruik gemaakt worden van de keuzehulp.

https://stoeldopshop.nl/stoelpootbeschermers/