Het Thuisgevoel
Image default
Mode en Kleding

De juiste regenkleding voor buitenwerkers

De juiste regenkleding voor buitenwerkers

Sommige mensen werken buiten. Ze werken zowel bij warm of koud weer. Tijdens nat weer weer kun je jezelf beschermen door een Rains regenjas te dragen. Een regenjas van hoge kwaliteit houdt je droog. De regen heeft dus geen invloed op je productiviteit. Er zijn veel soorten regenkleding op de markt, maar welke is geschikt voor buitenwerk? Het type stof speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de kwaliteit en waterdichtheid van regenkleding. Waterdichte stof is ontworpen om te voorkomen dat regenwater de stof binnendringt. Helaas is het vrij moeilijk om de stof ademend te houden. Wat is dan de oplossing? Hier is de korte richtlijn om de beste regenjas voor buitenwerk te kiezen.

De lagen van een regenjas

Je moet de lagen van de jas altijd controleren, of je nu een regenjas dames of regenkleding voor buitenwerk koopt. Meestal bestaat een regenjas uit drie lagen. De buitenste laag is vaak gemaakt van polyester of nylon. Het kenmerk van deze stof is niet waterdicht. De fabrikant past echter duurzaam waterafstotend materiaal toe om het waterdicht te maken. Vervolgens is de gecoate laag gemaakt van polyurethaan. Dit materiaal kan de jas comfortabel en ademend houden. Als laatste is de regenjas afgewerkt met een fijn gaas. De rol van dit gaas is om het comfort te verbeteren.

Kenmerken van regenkleding voor buitenwerkers

Een regenjas voor buitenwerkers moet lichtgewicht en waterdicht zijn. Het moet je ook maximale mobiliteit bieden. Een flexibel en goed ontwerp maakt het gemakkelijker om de zware voorwerpen te dragen, op te tillen, te verplaatsen of te stapelen. Het dragen van een waterdichte regenbroek is ook iets dat moet. Deze broek biedt bescherming tegen weersinvloeden. Sommige broeken zijn uitgerust met kniebeschermers. Deze functie is handig voor metselaars. Mensen die lange tijd in de regen moeten werken, moeten een overall dragen. De polyurethaan regenbroek kan je de hele dag droog houden. Als je werkgebied onvoorspelbare weersomstandigheden heeft, is het beter om meerlaagse regenkleding te dragen. Deze regenkleding is voorzien van een drukknoop of rits voor eenvoudig uit te trekken. Wanneer de temperatuur verandert, kun je de laag toevoegen of verwijderen om het beschermingsniveau te verbeteren.

Regenkleding met hoge zichtbaarheid

Een ander belangrijk kenmerk van regenkleding voor buitenwerkers is hoge zichtbaarheid. De regenjas moet reflecterend materiaal en een levendige kleur hebben. Werken in regenachtige omstandigheden is erg gevaarlijk. Dit komt omdat het zicht beperkt is. Dus mensen die in dit veld werken, moeten kleding met hoge zichtbaarheid dragen. Tijdens de regen kunnen andere mensen de arbeiders mogelijk niet duidelijk zien. De kans om geraakt te worden door zware machines of voertuigen is dus groter. Daarom moeten alle buitenwerkers felgekleurde kleding en regenkleding dragen. Je kunt de zichtbaarheid van de regenkleding vergroten door reflecterende tape te gebruiken. Deze tape kan de werknemers doen opvallen en zichtbaar maken. Andere essentiële kenmerken van regenkleding zijn vlamwerendheid en isolatie. Vlamvertragende regenkleding kan zichzelf doven. Deze regenkleding is geschikt voor de werknemers van het onderhoud van elektrische apparatuur. Bovendien kunnen geïsoleerde regenkleding je warm houden als de temperatuur daalt. De regenkleding gebruikt meestal synthetisch isolatiemateriaal om betere prestaties te krijgen.