Het Thuisgevoel
Image default
Muziek

Tips om een goede piano voor in huis te kopen

Als je van plan bent om een piano te gaan kopen moet je met diverse dingen rekening houden. Welk merk bouwt bijvoorbeeld kwalitatieve pianos, koop je een splinternieuwe of ga je voor een tweedehandse? Ook zijn er alternatieven beschikbaar wanneer je budget het koop van een piano niet toelaat. We hebben drie tips voor je.

Het merk van de piano

De belangrijkste tip tijdens het kopen van een piano is misschien wel uit te zoeken welk merk het beste bij jou past. Loop eens binnen bij een plaatselijke muziekwinkel en test verschillende piano’s uit. Heb je de kennis nog niet om piano te spelen, vraag dan aan het personeel of ze iets voor jou kunne spelen. Zo kun je op je gemak naar het geluid luisteren. Er zijn verschillende merken die van uitstekende kwaliteit zijn. Denk bijvoorbeeld aan Yamaha, Bösendorfer, Hofmann, Casio en Steinway & Sons. Zorg dat je van te voren ook een budget vaststelt. Het ene merk is namelijk een stuk duurder als de andere. Een andere goede optie is een yamaha piano.

Digitale piano als alternatief

Wanneer je budget onder de 2000 euro is kun je ook overwegen om een digitale piano aan te schaffen. Het is een uitstekend alternatief waar je net zoveel mee kan. Een extra voordeel is misschien wel dat je op een digitale piano ook een koptelefoon kan aansluiten. Zo ben je de buren niet tot last. Een digitale piano bevat net zoveel toetsen als een echte. Goede digitale piano’s zijn al verkrijgbaar vanaf 500 euro. Wil je nog minder uitgegeven zou je ook nog kunnen kijken naar een keyboard.

Nieuwe piano of een tweedehandse?

We hadden het er net al over dat een piano flink aan de prijs is. Je kunt daarom ook overwegen om een tweedehandse piano te kopen. Een piano met een ouder bouwjaar kan prima nog langer mee en je kunt hier mooi de basis mee gaan leren. Wanneer je zelf niet heel veel verstand hebt van piano’s is het aan te raden om bij de koop een expert mee te nemen. Zo ben je verzekerd van een goede piano en voorkom je eventuele teleurstellingen achteraf. Het gaat immers alsnog om een groot bedrag.