Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het kopen van een badmat?

Een badmat is niet alleen heel praktisch, een mooie badmat kan ook een echte sfeermaker zijn die het interieur van je badkamer helemaal compleet maakt. In onze webshop vind je een groot assortiment badmatten in verschillende maten, kleuren en stijlen. Heb je moeite met kiezen? In dit blog vertellen wij je graag waar je op moet letten bij het kopen van een badmat. Lees snel verder!

De afmeting

Voordat je een badmat gaat kopen, is het handig om eerst te bedenken waar je deze precies wilt gaan neerleggen. Voor het toilet, de douche of misschien juist voor het bad? De plaatsing van je badmat heeft invloed op de ideale afmetingen hiervan. Hiervoor zou je ongeveer deze maten kunnen aanhouden:
– Toilet: een badmat van ongeveer 60 x 60 centimeter
– Douche of bad: een badmat van tussen de 60 x 100 of 70 x 140 centimeter
Daarnaast zijn er nog een aantal andere factoren die meewegen in de ideale afmetingen van je badmat. Denk hierbij aan de indeling van de badkamer. In een kleinere badkamer of een badkamer met een bijzondere vorm heb je soms wat minder plek voor je badmat.

Wie gaan de badmat gebruiken?

Misschien denk je er niet meteen aan, maar ook de samenstelling van je gezin kun je meenemen in je keuze voor de juiste badmat. Woon je bijvoorbeeld met kleine kinderen in huis? Dan kan het belangrijk zijn om een uitwasbare badmat te kopen, omdat deze wat makkelijker vies kan worden. Ook wil je natuurlijk niet dat er iemand struikelt over de badmat. Voor een huishouden met ouderen of kinderen kan het daarom verstandig zijn om een badmat te kopen met anti-slip. Dit is een rubberen laagje aan de onderkant van de badmat die zorgt dat hij goed op zijn plek blijft liggen zonder te verschuiven.

De stijl van de badkamer

Natuurlijk wil je een praktische badmat, maar het oog wil ook wat. In onze webshop vind je gelukkig een heleboel mooie badmatten om het interieur van je badkamer mee te verrijken. Kies bijvoorbeeld voor een badmat die qua kleur en materiaal helemaal aansluit bij jouw badkamer, of maak er juist een echte eyecatcher van die lekker contrasteert met de kleur van je vloer! Heb je een badkamer met weinig kleur? Dan kan je met een badmat in een opvallende kleur of patroon een leuk accent toevoegen. In een moderne badkamer kun je wat extra sfeer toevoegen door een lekkere hoogpolige badmat op de vloer. Hiermee creëer je direct een luxe uitstraling. Kaarsjes en geurstokjes aan en je spa is helemaal compleet.

https://badgoedtextiel.nl/badmatten/