Het Thuisgevoel
Image default
Particuliere dienstverlening

Vier redenen waarom u nu geen zonnepanelen zou moeten kopen

Zonne-energie groeit en steeds meer Nederlanders overwegen de overstap naar zonnepanelen te maken, maar weten niet zeker of dit geschikt is voor hen. Is het wel rendabel en ontstaat er niet ineens een storing door zonnepanelen? Hieronder staan vier redenen waarom u nu niet naar zonne-energie zou moeten overstappen.

1. U overweegt te verhuizen

Als u van plan bent komend jaar uw woning te verlaten, wilt u wellicht wachten met investeren in zonnepanelen. Hoewel huizen met zonnepanelen doorgaans voor een hogere prijs worden verkocht, kunt u beter wachten tot u een huis heeft gevonden waar u nog een paar jaar zult wonen, zodat u echt kunt genieten van de besparingen die uw zonnepanelen zullen opleveren.

2. Uw dak is in slechte staat

Zonnepanelen dienen eigenlijk om de levensduur van uw dak te verlengen door het gedeeltelijk af te schermen tegen schadelijke weersomstandigheden en UV-licht. Maar als u ervan uitgaat dat uw huis of bedrijf een dak heeft dat in goede staat verkeert. Als u reparaties aan uw dak moet uitvoeren, moet u wachten met het krijgen van zonne-energie totdat die verbeteringen zijn aangebracht.

3. Uw dak is niet geschikt voor zonne-energie

Uw zonnepanelen moeten toegang hebben tot langdurige blootstelling aan zonlicht om de investering waard te zijn. Als het dak van uw huis of bedrijf wordt omgeven door obstakels die de hoeveelheid zonlicht die u binnenkrijgt, beperken, dan is zonne-energie op het dak mogelijk niet geschikt voor u.

Als u echter toegang heeft tot voldoende onroerend goed op uw eigendom dat goed wordt blootgesteld aan zonlicht, kunt u overwegen een op de grond gemonteerde zonne-optie toe te voegen.

4. U heeft gewoon niet de ruimte

Als uw huis of bedrijf een klein dak heeft waarop u niet voldoende panelen kunt plaatsen om voldoende energie op te wekken om een reële impact op uw energierekening te hebben, dan zonnepanelen misschien niet geschikt voor u.

Bovendien is de investering in zonnepanelen relatief duur, voornamelijk wanneer u nauwelijks ruimte hebt om zonnepanelen te plaatsen en dus maar weinig zal gaan besparen. Zo zullen de kosten voor een omvormer gelijk staan bij de aanschaf van 5 of 20 zonnepanelen. Kijk maar naar de Growatt omvormer.

 

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/diensten/zonnepanelen-schoonmaken/