Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Besparen op kosten voor bouw- en sloopafval

Het laatste waar je veel geld aan kwijt wilt zijn wanneer je gaat verbouwen is aan het afvoeren van het sloopafval. Dit kan zeker bij een grote verbouwing aardig in de cijfers lopen. En dat is zonde want je hebt te maken met een budget en je geeft je geld liever aan andere zaken uit. Maak daarom gebruik van de tips uit dit artikel en ontdek hoe jij kunt besparen op je bouw- en sloopafval.

Neem de regels in acht

Voor het afvoeren van volle bouwcontainers of big bags met puin gelden bepaalde regels. Zo mag een container of big bag niet te vol gespot worden. Zitten deze te vol, dan moet je vaak een meerprijs per kilo betalen en dat kan dus behoorlijk oplopen aangezien puin vaak zwaar materiaal is. Bereken daarom altijd voordat je gaat beginnen hoeveel bouwafval je gaat krijgen en hoeveel big bags of puincontainers je nodig hebt.

Goed scheiden scheelt in de kosten

Bij bouw- en sloopafval zijn veel aannemers gewend om alles op de grote hoop te gooien. Dat betekent echter dat achteraf vaak nog betaald moet worden voor afvalscheiding. Sommige soorten afval kun je ook gratis afvoeren wanneer je het maar goed scheidt. Denk aan papier en karton. En omdat deze niet op de grote hoop belanden hou je meer ruimte over voor ander sloopafval. Zet meerdere bakken neer op de bouwplaats of markeer big bags met een stift zodat iedereen weet wat in welke zak mag.

Hou open bouwcontainers en big bags goed in de gaten

Wanneer je een open bouwcontainer gebruikt die langs een openbare weg staat loop je het risico dat mensen die langslopen hier hun eigen rommel bijgooien. Dat is natuurlijk niet de bedoeling maar het kan je ook serieus geld kosten. Wanneer afvalstromen teveel vermengd raken of de container kan te vol raken. En die kosten worden aan jou als huurder doorberekend.

Hergebruiken van bouwmaterialen

Sommige zaken kun je nu eenmaal niet hergebruiken. Wanneer er een muur gesloopt moet worden, gaat deze gewoon aan stukken en verdwijnt het puin in de container. Maar wat doe je met een keukenblad dat er nog prima uitziet? En wat doe je met big bags die overblijven na de verbouwing? Veel materiaal dat bij een verbouwing vrijkomt kan nog prima gebruikt worden. Ga op zoek naar de juiste kanalen om deze door te verkopen. Scheelt je een hoop geld!