Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Weetjes over zonnepanelen

Er wordt over het algemeen veel onderzoek gedaan naar zonnepanelen, zonne-energie en zonnecellen. Dit levert vaak interessante informatie op. Of u nou benieuwd bent naar de toekomst van zonnepanelen, of naar simpele manieren om energie te besparen. Lees dan snel verder om achter deze informatie te komen! 

 

Werken zonnepanelen op bewolkte dagen?

Ondanks het zonnepanelen heten, werken zonnepanelen ook op bewolkte dagen! Wanneer de zon schijnt zullen uw zonnepanelen meer zonne-energie opwekken dan op bewolkte dagen. Maar het is dus niet zo dat uw zonnepanelen geen energie opwekken als de zon niet schijnt.  

 

Hoe zit het dan met zonnepanelen in de herfst en winter? Dat is ook een vraag die veel mensen stellen. De intensiteit van de zon daalt zeker in de herfst en winter, maar er kan in deze maanden nog regelmatig geprofileerd worden van de zonuren. Zonnepanelen zetten niet alleen zonlicht om in energie, maar ook indirect licht kan worden omgezet in zonne-energie. 

 

Simpele manieren om energie te besparen

Met zonnepanelen wek je zonne-energie op. Dit is een duurzame manier van energie opwekken. Zonnepanelen kunnen u een flinke kostenbesparing opleveren. Naast het gebruik maken van zonnepanelen kunt u ook op andere manieren energie besparen. Hieronder een paar simpele manieren om energie te besparen:

  1. Maak de vriezer leeg voordat u op vakantie gaat!

  2. Douche minder lang en minder warm!

  3. Haal uw mobiele oplader uit het stopcontact wanneer u deze niet gebruikt!

  4. Maak gebruik van verlichting op bewegingssensor! 

  5. Stap over op zonnepanelen

 

Stap 5 is de beste optie als het gaat over energie besparen. Duurzame energie opgewekt door de zon is schoon, rendabel en eenvoudig. Verder levert een investering in zonnepanelen tegenwoordig meer rendement op dan geld op de bankrekening. Zonnepanelen kunt u vergelijken met een rente van 6% op een spaarrekening, dit is dus een goede investering! 

 

Waarom is het nu een mooi moment om zonnepanelen te kopen?

Bent u aan het twijfelen over de aanschaf van zonnepanelen? Besef dan dat het nu het perfecte moment is om te investeren in zonnepanelen. De prijs van zonnepanelen is de laatste jaren fors gedaald. Dankzij verbeterde technologieën voor de productie van zonnepanelen en lagere installatiekosten is de kostprijs gehalveerd. Niet alleen dalen de prijzen voor zonnepanelen, tegelijkertijd wordt de kwaliteit van zonnepanelen steeds beter. Ook hebben de zonnepanelen een steeds hoger rendement.

https://homansolar.nl/