Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Kruipruimte ventilatie & kruipruimte ventileren

De voordelen van je kruipruimte ventileren

Doordat je met kruipruimte ventilatie & kruipruimte ventileren veel problemen kunt voorkomen is het verstandig om daar rekening mee te houden. Zo kan er bijvoorbeeld veel vocht vastgehouden worden in een kruipruimte, dat op een gegeven moment naar de verdiepingen erboven kan stijgen. Dit zou onder andere schimmel of een te hoge luchtvochtigheid kunnen veroorzaken. Door te ventileren voorkom je dat er vocht vastgehouden wordt. Ook komen er vaak vieze geuren uit een kruipruimte die naar andere kamers kan overgaan. Dit kun je dus voorkomen door het goed te ventileren. Dan ruikt je huis een stuk frisser en blijft het schoner. Je kruipruimte ventileren is dus zeker geen luxe!

Hoe kun je jouw kruipruimte ventileren?

Het is niet een onderwerp waar je het elke dag over hebt en velen hebben dan ook niet een goed beeld bij hoe je een kruipruimte kunt ventileren. Om te beginnen is het natuurlijk afhankelijk van de grootte van je kruipruimte welke methode gebruikt wordt. Een van de opties is dat er een renovatiekoker wordt geplaatst. Dat is een soort buis die van de ene kant van je kruipruimte naar de andere kant loopt, waarbij aan beide uiteinden een rooster geplaatst wordt. Via die koker komt er frisse lucht naar binnen en is er een goede luchtdoorstroming.

Zelf je ventilatierooster vervangen

Soms komt het voor dat je liever een grotere of juist kleinere ventilatierooster wilt hebben dan het formaat wat je nu hebt. In dat geval kan je ervoor kiezen om zelf je ventilatierooster te vervangen. Om het veilig te doen is het aan te raden handschoenen en een veiligheidsbril te dragen. Je kan met een steenbeitel de rooster losmaken en dan specie aanbrengen om de randen van het gat. Daarna zet je de nieuwe rooster erin en laat je de specie uitharden. Zo heb je binnen een mum van tijd een ventilatierooster die beter bij jouw huis past.

 

https://www.isoselvloerisolatie.nl/kruipruimte-ventilatie