Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Zo haal je alles uit een harpsluiting op de werkvloer

Je hebt van die bepaalde sluitingen op de werkvloer die essentieel zijn voor het bedienen van bepaalde machines. Kleine onderdelen die ervoor zorgen dat grotere machines hun werk kunnen doen. Dat heb je bijvoorbeeld met een harpsluiting. Deze zorgt ervoor dat je lading goed vast zit aan de pallet die omhoog gehesen wordt. Zo voorkom je zeker dat er een pallet op iemand beland. Daarom zijn zulke sluitingen belangrijk, maar waar moet je mee opletten als je een nieuwe aanschaft of er al eentje hebt? Dat lees je in deze blog.

Goedkoop wil niet altijd zeggen goede kwaliteit

Als je het internet op gaat, zie je soms harpsluitingen van zeer lage prijzen dat je amper zou geloven. Maar ze bestaan en omdat je van je leidinggevende hebt gehoord dat je het zo goedkoop mogelijk moet maken, ben je voor die gegaan. Maar goedkoop is niet altijd goed. Sommige goedkopere harpsluitingen zijn van ander materiaal gemaakt en kunnen niet veel tillen of gaan sneller slijten en kapot. Hiermee moet je bijna om de aantal jaar een nieuwe harpsluiting kopen. Terwijl je misschien iets meer kwijt ben aan een harpsluiting van goede kwaliteit, je voorlopig ook goed zit ermee.

Altijd checken of de harpsluiting goed is

Als je eenmaal een goede harpsluiting hebt, is het belangrijk dat als je deze in het werkvloer gebruikt, je regelmatig checkt of hij nog steeds zijn functie goed uitvoert. Hiermee moet je bijvoorbeeld denken aan of hij nog goed afsluit en niet meer los kan raken of dat er geen beschadigingen op zitten. Dit is van belang, omdat je hiermee werkongevallen kunt voorkomen en je collega’s kunt beschermen.

Inspecties regelen of een cursus volgen

Soms weet je als werknemer niet precies alles van bepaalde materialen af. Bijvoorbeeld wanneer een harpsluiting toe is aan vervangen. Het is daarom handig om af en toe een vakkundig iemand er naar te laten kijken voor goedkeuring. Wat nog een andere opties is om als werknemer een bepaalde cursus te volgen, om zelf de onderhoud te kunnen plegen als dat mogelijk is.

Gerelateerde artikelen

Stappenplan om zelf ramen te plaatsen in zelfbouw

Waarop let je bij het laten plaatsen van een dakkapel?

Is een bouwkundige inspectie laten uitvoeren interessant of niet?