Het Thuisgevoel
Image default
Vervoer en transport

De magie achter Frigo Group Logistics: een kijkje in de wereld van koeltransport.

Naast gekoeld wegtransport verzorgt Frigo Group Logistics de opslag van verse producten als groenten, fruit, kip, vis, brood en banket. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen vriesopslag en gekoelde opslag.

Het vrieshuis van Frigo Group staat in Nieuw-Vennep, vlakbij Schiphol en de Amsterdamse haven. De vriestunnels kunnen verse artikelen binnen een tijdsbestek van 24 uur invriezen tot -24 graden Celsius. Om de binnenkomst, het bewaren en het verdere koeltransport gestroomlijnd te laten verlopen, maken de Frigo Group medewerkers gebruik van een Warehouse Management System. WMS is een bekend begrip in de logistieke sector. Een dergelijk systeem coördineert de goederenstroom en is een belangrijk hulpmiddel voor planners. Voordat wij mensen met computers gingen werken, gebruikten we bakken met losse kaarten voor de afstemming van goederenstromen. Later werden spreadsheetprogramma’s als Excel ingezet. In de nieuwste Warehouse Management Systems zijn AI (artificial intelligence) en robotica geïntegreerd. Beide lichten we kort toe.

AI, in het Nederlands Kunstmatige Intelligentie (KI), is de overkoepelende naam voor de wetenschap van het creëren van artefacten met een bepaalde vorm van intelligentie. Bij intelligentie moet u denken aan het kunnen interpreteren van gegevens, daarvan leren om zo bepaalde taken uit te voeren of doelen te bereiken.

Robotica is onderdeel van de mechatronic die bestaat uit een combinatie van de drie ingenieursdisciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek. Het gaat bij Robotica om het integreren van systemen: een robot neemt waar met behulp van sensoren en vertaalt de waarnemingen in accurate handelingen die worden uitgevoerd door actuatoren. Een bekend voorbeeld is de servomotor, een apparaat dat automatisch een mechanisch systeem regelt zonder dat er een directe mechanische verbinding aan te pas komt. Andere actuatoren maken gebruik van elektromagneten, vloeistoffen of perslucht.

We keren terug naar het onderwerp waarmee we dit artikel begonnen: het opslaan en het vervoeren van levensmiddelen. Frigo Group Logistics is al jaren toonaangevend in deze branche en we willen dit bedrijf dan ook van harte aanbevelen. U bereikt Frigo Group via 085 044 0680 en info@frigogroup.com.

https://www.frigogroup.com/nl/