Het Thuisgevoel
Image default
Vervoer en transport

11 zomertips voor elektrische steps (waar je waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht)

De zomer is het perfecte seizoen voor elektrische steps, en het is zeker het deel van het jaar waarin steps zowel het nuttigst als het leukst zijn.

Toch zijn er een paar dingen die je moet bewaren in gedachten, zowel om de algehele prestaties en levensduur van uw step te verbeteren, als om uw veiligheid te vergroten.

Dit zijn enkele van de nuttigste zomertips voor elektrische steps die ik heb gevonden door mijn eigen ervaring, maar ook door veel onderzoek en discussies met andere steprijders.

Overweeg om een witte of lichtgekleurde step te kopen met veel zomerse kenmerken

Natuurlijk is deze tip van toepassing voordat je de step koopt, maar het is een van de belangrijkste tips voor het rijden in warme klimaten, en toch zie ik dat veel mensen hem vaak negeren.

Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk wat gereisd en ik heb bezocht d enkele van de heetste stedelijke omgevingen en zomerbestemmingen ter wereld, waar de temperaturen gedurende grote delen van het jaar vaak ruim boven de 40°C / 104°F zijn geweest. En toch zie ik daar dezelfde typische stepkleuren als vrijwel overal.

Mensen houden gewoon van zwarte steps.

Hoewel ik dat volledig begrijp (ik geef de voorkeur aan zwarte steps voor de standaardscenario’s), is het nog steeds geen verstandige beslissing om er een op een hete plek te kopen.

Dat weet je waarschijnlijk wel donkere kleuren warmen veel sneller op dan lichtere kleuren. De extra warmte vermindert niet alleen de prestaties van alle elektronica (met name de batterij en de motor), maar verkort ook hun levensduur en vergroot de kans op een storing.

Dus als je ergens woont, is dat zo. Het is het hele jaar door meerdere maanden erg heet, je zult jezelf een groot plezier doen door een witte of lichtgekleurde step te kiezen boven een zwarte of een donkergekleurde.

Draag een helm die beschermt tegen zweten en goede ventilatie heeft

De beste helm is degene die je nooit aarzelt om te dragen.

Dit betekent dat in de zomer de ideale stephelm, die meestal veiliger is dan een fietshelm maar ook minder comfortabel is, misschien niet de perfecte helm is. Als je de hele tijd zweterig wordt en de helm heeft helemaal geen ventilatie en het maakt je ritten gewoon ellendig en zorgt ervoor dat je je focus op de rit zelf verliest, dan is dat geen ideale helm voor die situatie.

Nou, ik zeg dit niet lichtvaardig, want ik hou er altijd van om voorzichtig te zijn, dus als je je gewone stephelm kunt vasthouden, prima, rijd dan weg.

Maar als je merk op dat je typische, ietwat veiligere helm je eigenlijk meer kwaad dan goed doet, ga je gang en bekijk wat lichtere en meer zomerklare opties.

De Schwinn Thrasher-fietshelm (link naar Amazon) is eigenlijk mijn beste keuze voor de beste budgetfietshelm, en hij wordt geleverd in het wit, wat een dubbele overwinning is voor de zomer. Het geeft veel ventilatie en je zult zelfs op de heetste dagen nauwelijks zweten.

Draag een gepolariseerde bril of een andere sterke bescherming tegen de zon

Natuurlijk wil je je ogen en blijf waakzaam in het verkeer op de extra heldere dagen.

Je helm kan al worden geleverd met goede oogbescherming die het licht uit je ogen houdt. Overweeg anders om een gepolariseerde bril aan te schaffen (de HULISLEM S1 Sport op Amazon is een uitstekende budgetkeuze).

Doe geen concessies aan veilig schoeisel

De vereiste voor stevig schoeisel tijdens de zomer zal een van de belangrijkste nadelen zijn voor steps in het algemeen.

Ik ben me terdege bewust van de verleiding om tijdens de heetste dagen enkele veiligheidsrichtlijnen voor steps te negeren en niet te rijden met laarzen of andere zwaardere schoenen die je voeten beschermen bij een val.

Vermijd die verleiding. Draag in ieder geval wat zwaardere sneakers. En denk niet eens aan rijden met slippers, want voetblessures komen op die manier heel vaak voor en een van de meest voorkomende manieren waarop steps zijn, kan uw gezondheid in gevaar brengen! (Een vriend van mij reed het grootste deel van de afgelopen zomer met slippers en eindigde na haar eerste val met een verstuikte enkel en een zeer vervelende wond. Doe dat gewoon niet.)

Raadpleeg mijn gids over de juiste stepkleding voor meer informatie over de beste tips voor het aankleden tijdens het rijden op uw step.

Controleer de maximale bedrijfstemperatuur van uw step (en overweeg niet te rijden als het te warm is)

De meeste stephandleidingen specificeren een optimaal bedrijfstemperatuurbereik voor de step. Het wordt bijvoorbeeld aanbevolen om niet op de Xiaomi M365 te rijden als de temperatuur kouder is dan -10°C / 14°F of heter dan 40°C / 104°F. De meeste steps hebben vergelijkbare temperatuurbereiken.

Dit zijn meestal geen vaste regels. Ik heb mijn Xiaomi M365 Pro verschillende keren gereden bij temperaturen die zowel warmer als kouder zijn dan aanbevolen, en ik heb geen problemen opgemerkt. Maar ik houd dit nog steeds in mijn achterhoofd, en ik heb besloten om mijn step ook gewoon twee of drie keer thuis te laten.

Het is zeer waarschijnlijk dat de garantie van uw step geen schade dekt die verband houdt met oneigenlijk gebruik, waaronder waarschijnlijk rijden in extreem ongunstige omstandigheden, dus dat is ook iets om in gedachten te houden.

Controleer dus je handleiding, ken de temperatuurlimiet van je step en als het buiten veel te warm is, overweeg dan om die dag niet te rijden.

Duw de prestaties van je step niet te veel op

Als het buiten superheet is en je toch besluit om toch te gaan rijden, probeer dan in ieder geval je step niet tot het uiterste te drijven.

De motor, de accu, alle andere elektronica en zelfs de remmen en de banden, zullen harder moeten werken bij extreem hoge temperaturen, dus de kans op een defect is groter en hun levensduur zal waarschijnlijk eerder afnemen.

Dit betekent niet te veel klimmen of het beklimmen van de steilste vermijden heuvels, niet de hele tijd op volle snelheid rijden, niet heel lang rijden, de batterij niet volledig leegmaken en niet tegen de remt te hard (meer daarover hieronder in het gedeelte over remmen).

Laad uw step niet onmiddellijk op na het rijden

Dit is slechts een deel van de praktische tips voor het opladen van de batterij, maar ik Ik heb mezelf er een aantal keren op betrapt dat ik het een aantal keer ben vergeten, en ik denk dat velen van jullie dit ook geneigd zijn te vergeten.

Maar hoewel sommige handleidingen deze tip vermelden, heb ik gemerkt dat het typisch is ontbreken in de meeste handleidingen, en veel eigenaren zijn zich er gewoon niet van bewust.

Over het algemeen presteren batterijen niet goed bij hitte en laden ze vooral niet goed bij hitte. Ze worden niet alleen langzamer opgeladen, maar ze kunnen ook schade oplopen als ze worden opgeladen terwijl ze nog heet zijn van de rit onder de brandende zon, en als ze dat steeds opnieuw doen, wordt hun levensduur zeker verkort.

Dus daarna als je klaar bent met rijden, geef je de accu van je step de tijd om af te koelen voordat je de oplader aansluit. In het ideale geval moet je proberen om indien mogelijk minstens 30 minuten te wachten voordat je hem oplaadt, maar zelfs 10 minuten is beter dan niets. Een andere optie is het huren van een elektrische step zodat deze nooit overhit kan raken zoals kun je een elektrische step in Antwerpen huren?

 

https://nr1elektrischestep.nl/products/trendiamo-performance