Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Alles dat je moet weten over een alarmknop

Thuis is een plek waar iedereen zich veilig zou moeten voelen. Het een plek waar je lekker tot rust kan komen als je een zware dag hebt gehad en waar je tenslotte eet, drinkt en slaapt. Sommige mensen die ouder zijn, voelen zich niet altijd meer veilig als ze thuis zijn. Dit komt meestal doordat ze ziek zijn of andere fysieke klachten hebben. In dat geval is het een goede oplossing om een alarmknop aan te schaffen. in dit artikel bespreek ik alles dat je moet weten over een alarmknop.

 

Wat is een alarmknop?

Een alarmknop is een klein apparaat dat ouderen met zich mee kunnen nemen voor als er iets gebeurt. Met één druk op de knop wordt er alarm geslagen. Een alarmknop wordt ook wel een paniekknop of SOS knop genoemd. Het is mogelijk om een alarmknop thuis te gebruiken, maar ook buitenshuis. Het apparaat bevat namelijk een GPS systeem. Waardoor de locatie gemakkelijk te achterhalen is.

 

Wanneer is het tijd voor een alarmknop?

Het is volledig afhankelijk van de situatie waarin iemand zich bevindt. Het wordt vooral gebruikt voor ouderen die met fysieke problemen kampen of die bang zijn om te vallen. Een alarmknop geldt in dit geval meer als een geruststelling. Daarnaast is het ook aan te raden voor mensen die ziek zijn. Stel er gebeurt iets waardoor de situatie verslechtert, kunnen ze onmiddellijk de alarmknop indrukken.

 

Wat als de knop wordt ingedrukt?

Als iemand de alarmknop indrukt, wordt er een bericht of signaal verstuurt naar de mensen die verbonden zijn met de alarmknop. Dit kan iedereen zijn. Van mensen die dichtbij een persoon staan tot aan mensen in het ziekenhuis. Je kan van te voren zelf bepalen naar welke mensen een bericht verstuurt wordt. Het is aan te raden om ook een alarmcentrale toe te voegen. Voor het geval dat er iets ernstigs gebeurt.


Wil je graag meer informatie over een alarmknop? Klik hier!

https://beveiligdnederland.nl/producten/alarmknop/