Het Thuisgevoel
Image default
Horeca

Waarom een Thermapen gebruiken in de horeca?

Temperatuur en voedsel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

De temperatuur bij het koel- en voedingsproces in de horeca is waarschijnlijk de meest gemeten fysieke parameter. Het heeft grote invloed op de kwaliteit tijdens het bereiden en bewaren van de voeding. Het daarbij gebruiken van een thermapen is dan ook meer een ‘must’, dan een hebbedingetje.

Een praktische horeca thermometer om voedsel te temperaturen draagt niet alleen bij om een perfect gerecht te bereiden, het zorgt ook dat u binnen de veilige temperatuurgrenzen blijft. Niet iedere thermapen is hetzelfde. Voor iedere klus hebben wij van thermapen.nl het juiste instrument met de juiste sensor voor u. Veiligheid en kwaliteit zijn afhankelijk van een nauwkeurige temperatuurmeting, maar het voorkomt ook onnodige kosten en verhoogt de productiviteit.

Met een thermapen blijft u altijd uit de temperatuur gevarenzone

Of het nu gaat om het koken of afkoelen van voedsel, het is belangrijk dat u bewust bent van de gevarenzone bij voedsel temperatuur. Door het gebruik van een thermapen heeft u deze gevarenzone altijd in het oog en kunt u de grenzen van deze zone vermijden. Door de juiste temperaturen te kunnen hanteren, door het gebruik van dit handige instrument beperkt u ruimschoots de kans dat uzelf of anderen blootgesteld worden aan voedselgerelateerde ziekten.

Voedsel dat is bereid op de juiste temperatuur voorkomt voedselvergiftiging die veroorzaakt kunnen worden door bacteriën, zoals: Salmonella en E-Coli. Met een thermapen weet u de juiste temperatuurbereik te meten, om voedsel ziekten te voorkomen. Bacteriën groeien tussen de temperaturen van 40 tot 140 °F (4 tot 60 °C) en kunnen zich in 20 minuten verdubbelen. Belangrijk bij het bereiden of bewaren van voedsel deze temperaturen zoveel mogelijk te vermijden.

Bewaar restanten op de juiste temperatuur

Voedselveiligheid gaat veel verder dan alleen koken. Een pan met soep of saus die voor de helft wordt uitgeserveerd zal echt niet in de afvalton belanden. Dit soort restanten hebben nog te hoge temperaturen en zullen voor later gebruik in de koelkast worden bewaard. Het niet goed koelen leidt tot voedselgerelateerde ziekten, bacteriën kunnen tijdens het koelen gaan groeien.

Gebruik om dit te voorkomen de juiste opslag. Bewaar het voedsel in ondiepe bakjes, dit koelt sneller, het doel hiermee is om binnen 2 uur het voedsel op 4 °C of lager te krijgen. Grotere bakken hebben meer tijd nodig om af te koelen, omdat het middengedeelte langer warm kan blijven. Zaak is vooral de temperaturen bij dit soort handelingen goed te monitoren. Dit kunt u alleen maar doen door een thermapen te gebruiken.

Meet direct de temperatuur van het voedsel

Een thermapen is een digitale thermometer dat werkt op basis van een elektronische component die direct reageert op verschillende temperaturen. Doordat de thermapen gebruik maakt van een ‘thermistor’, een apparaat waarvan de weerstand veranderd als gevolg van de gemeten temperatuur, zal deze het resultaat vele malen sneller aangeven dan een conventionele thermometer Een microcomputer in de thermapen berekent op basis van spanning de temperatuur, die vervolgens weer is af te lezen in een handige display.

Kortom: meten is weten, en dat kunt u in een mum van tijd doen met een thermometer van thermapen.nl.

https://www.thermapen.nl/horeca-thermometers