Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Een elektrische boiler is het begin van de energietransitie.

Een elektrische boiler is het begin van de energietransitie .

95% van de woningen in Nederland wordt met aardgas verwarmd. Maar aangezien aardgas pas verbrand bij temperaturen van boven de 1000˚C, is het toch best raar dat zo’n hoogwaardige energiedrager als aardgas wordt gebruikt om onze woonkamer met maar een paar graden te verwarmen.
En Nederland is zo ongeveer het enige land waar op zo’n grote schaal aardgas gebruikt wordt om onze huizen en gebouwen te verwarmen.

In 1959 werd het aardgasveld van Slochteren ontdekt, dit leidde tot het besluit om heel Nederland op aardgas aan te sluiten.
In 10 jaar was dat voor driekwart van het land al een feit. Stadsgas en kolen gingen op de eruit, geisers en kooktoestellen en werden ervoor omgebouwd. Aardgas zorgde van nu afaan voor een lekker verwarmde woning. De energietransitie was daar.

Energietransitie: dat woord horen we nu weer vaak. Want weer staan we aan de vooravond van een enorme verandering op het gebied van energie. Alleen nu gaan we van het aardgas af.

Waarom eigenlijk? Simpel; omdat aardgas gewoon geen schone brandstof is. In 2015 is er met alle andere landen in Parijs afgesproken om de temperatuurstijging op aarde terug te dringen met 2 graden.

Zo moet de CO2-uitstoot in 2050 met 85-95% verminderd zijn ten opzichte van 1990.

We staan voor een serieuze opgave. Bij deze energietransitie hoort dat we geen fossiele brandstoffen meer gebruiken voor het verwarmen van onze woningen en gebouwen, dus ook geen aardgas.

De opkomst van elektrische boilers.

Voor het verwarmen van je huis is de oplossing gemakkelijk. Elektrische boilers en elektrische cv’s zijn namelijk een fantastisch duurzaam alternatief. 

 

 

Elektrische boilers worden steeds beter.

Elektrische boilers zijn allang niet meer nieuw op de markt, maar fabrikanten van elektrische boilers blijven zich natuurlijk door ontwikkelen hierdoor komen er steeds betere en zuiniger modellen op de markt.

Je hebt zelflerende elektrische boilers, ECO boilersboilers met een dikke issolatiewand van een nieuw soor polyuretaam foam en ze worden steeds mooier om te zien ook nog. 

Een fabriek die reeds jarenlange ervaring heeft met het bouwen van deze elektrische boilers is de fabriek van Wesen Termos Electricos.

Dit merk is ontstaan doordat een aantal technisch specialisten van een vergelijkbare fabriek vonden dat het produkt  nog wel wat verbetert kon worden en begonnen zodoende met het bouwen van een eigen model.

Zij ontwikkelden onder andere de Wesen ECO Flat. En elektrische boiler met het hoogst haalbare energie label op dit moment verkrijgbaar, namelijk label A/B. De boilers zijn plat uitgevoerd met een diepte van maar 25 centimeter, met een dubbele cilindrische tank, een met titanium versterkte binnenketel en een zelflerende ECO controller. 

Het gebruik van twee tanks maakt dat er een snelle opwarmtijd mogelijk is zonder dat dit veel meer energie kost. Zo is het ook mogelijk dat er minder warmte verlies is doordat de tanks kleiner zijn en is er ook minder menging met het koude water.

 

Een ander model van deze fabriek is de Wesen Inox Duplex 2205. Bij dit is gebruik gemaakt van hoogwaardig offshore kwaliteit RVS hierdoor is er nagenoeg geen onderhoud nodig aan de boiler.

 

 

 

 

Deze boilers, maar ook vele andere merken zijn verkrijgbaar op de duidelijke website van elektrischeboiler.eu.

Alle artikelen op deze webite zijn zeer scherp gesprijst doordat er groot ingekocht wordt en je kan je boiler de volgende dag al in huis hebben. 

De boilers van Wesen kan je zowel horizontaal of verticaal plaatsen en zijn geschikt voor gebruik van douche, bad en de wastafel water. 

 

Dus, geen paniek, deze energietransitie overleven we ook wel weer zonder dat het je een fortuin gaat kosten. Neem eens een kijkje op elektrischeboiler.eu, laat je adviseren en begin gewoon met de transitie. 

 

https://elektrischeboiler.eu/