Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Hoe stimuleer je de aankoop van PVC vloeren?

Bij baxhouthandel.nl worden er PVC vloeren verkocht, maar hoe wordt er nou voor gezorgd dat deze het beste verkopen. Deze vloeren zijn immers goed te onderhouden en ideaal in het gebruik. De PVC vloeren zijn niet erg bekend onder de klanten en er wordt dan ook vaak gekozen voor een andere soort vloer. Denk hierbij aan houten vloeren, parket of laminaat. Wat zijn dan echt de voordelen van deze soort vloeren? Dat is iets wat in de verkoop wordt benadrukt, niet als een verkooppraatje, maar juist om de klanten de beste keuze voor hun situatie te kunnen geven.

Voordelen PVC vloeren

Baxhouthandel.nl zet een aantal voordelen op een rijtje van de PVC vloeren. Hierdoor is in een oogopslag te zien waarom er voor dit soort vloeren gekozen zou moeten worden, maar daarnaast zal er ook worden ingegaan op de nadelen hiervan. Dat heeft immers iedere vloer, het hangt er alleen van af waar de klant veel waarde aan hecht.

  1. Het is een waterafstotende vloer, hierdoor is het niet erg wanneer er een glas water of iets anders vloeibaars op de grond terecht komt. De vloer heeft een goede werking, waardoor dit direct wordt afgestoten.
  2. Het is een vloer die niet veel onderhoud vraagt. De vloer is gemaakt van plastic en vraagt veel minder aandacht dan bijvoorbeeld een houten vloer, die dient te worden geolied en geschuurd en wellicht zelfs in de was gezet.
  3. Gemakkelijk op te lopen. Er zit veel demping in dit type vloer, waardoor het vrijwel geluidloos is en dus niet gehorig.
  4. Het is een goedkopere manier van het leggen van een vloer, dan bijvoorbeeld een vloer van laminaat of van hout.

Nadelen van PVC vloeren

Ook heeft deze vloer natuurlijk zijn nadelen. Ook deze worden op een rijtje gezet om een beter beeld van het geheel van de vloeren te krijgen. Bachouthandel.nl vindt het belangrijk dat de klant precies weet wat er wordt aangekocht.

  1. De ondervloer moet helemaal worden geëgaliseerd. Wordt dit niet gedaan, dan kunnen er korrels en oneffenheden op de vloer ontstaan.
  2. Het kan snel uitzetten. Daarom dient een professional deze vloer te leggen, zodat dit op een juiste manier gebeurt en er dus geen vreemde zaken kunnen opspelen, nadat deze is gelegd. Er moet met veel zaken rekening worden gehouden.
  3. Het is een goedkope manier, maar wanneer het niet goed wordt gelegd, kan het juist een enorme kostenpost zijn. Er moet dus een overweging worden gemaakt of de kosten voor de investering de vloer daadwerkelijk waard is.

De nadelen kunnen tegenover de voordelen worden gezet om op die manier een goede keuze te kunnen maken voor het aanschaffen van eventueel een PVC vloer. De voordelen worden benadrukt, maar daarbij worden de nadelen ook niet achterwege gelaten.