Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Ook jij kunt zelfvoorzienend zijn!

 

Ook jij kunt zelfvoorzienend zijn!

 

Bij een zelfvoorzienend leven moet je waarschijnlijk meteen aan een grote boerderij met veel grond denken. Dit is inderdaad ook nodig om een volledig zelfvoorzienend leven te leiden en off grid te kunnen gaan.

Maar dit betekent niet dat je niet zelfvoorzienend kunt leven. Je kunt ook voor een deel zelfvoorzienend zijn. Het is mooi om van een aantal dingen onafhankelijk te zijn en je kunt stap voor stap je onafhankelijkheid vergoten.

 

Zelfvoorzienend leven op een klein stuk grond

 

Je kunt ook al heel veel zelf kweken, maken en verbouwen op een klein stuk grond. Zelfvoorzienend leven op een klein stuk grond, is dus tot zekere hoogte wel mogelijk.

Als jij een zelfvoorzienend en onafhankelijker leven wilt, is het een goed idee om dit langzaam aan en stap voor stap te ondernemen. Er komt veel bij kijken en er valt heel veel te leren, neem dus niet meteen hooi op de vork, anders brand je snel op.

Op een klein stuk grond, zal je keuzes moeten maken. Een grote moestuin? Of een grote kippenren?

Stel je prioriteiten op en begin klein.

Er zijn veel manieren om zelfvoorzienend te zijn

 

Er zijn tal van kleine aanpassingen die jij aan je leven kunt doen, waarmee je een zelfvoorzienend en onafhankelijk leven kunt hebben. Bij doepserleven hebben ze zelfs 106 manieren om zelfvoorzienend te zijn op een rijtje gezet!

Je kunt al beginnen door zonnepanelen toe te voegen aan je woning, zo kan jij al je eigen stroom opwekken. Doormiddel van warmte pompen kan jij ook je huis verwarmen. Een paar kippen kan je iedere dag verse eitjes bezorgen, en je tuinafval verwerken in super compost. Deze super compost kan je dan weer gaan gebruiken in je moestuin. Deze moestuin kan je in de herfst omtoveren tot tuinkas enzovoorts.

Je kunt dus vandaag al kleine stapjes zetten om een zelfvoorzienender leven te lijden.

https://www.doepserleven.nl