Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de mooiste houten wanddecoraties?

Je interieur is niet af zonder een paar leuke decoraties. Een paar gezellige fotolijstjes, kaarsen, planten en een mooie wanddecoratie. Je muren kun je niet leeg laten, een kale muur is niet gezellig toch? Daarom zijn er vele wanddecoraties te vinden om die leegte op te vullen. Denk aan planken, wandkleden, fotolijsten, canvas, maar ook houten wanddecoratie. Die laatste is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Een houten wanddecoratie met een eigen foto erop staat in ieder interieur prachtig. Het natuurlijke materiaal is een echte toevoeging aan je interieur. Hout is perfect materiaal voor ieder interieur. Het brengt een natuurlijke warmte en gezelligheid met zich mee. Een houten wanddecoratie is dus zeker het bekijken waard als je nog plek op je muur hebt. Wat zijn de mooiste houten wanddecoraties? Lees hier meer over houten wanddecoratie.

Houten wanddecoratie

Vooral in een interieur met natuurlijke elementen, zoals een scandinavisch of landelijk interieur, staat houten wanddecoratie goed. Hier komt het volledig tot zijn recht. Eigenlijk in ieder interieur met houten accenten, planten of andere natuurlijke materialen past houten wanddecoratie. Een houten wanddecoratie zorgt ook voor een speels effect. Door de dikte van de planken en het feit dat er een kleine naad tussen de planken zit, maakt dat het echt uit de muur springt. Wat zijn de mooiste houten wanddecoraties? Er zijn genoeg verschillende soorten houten wanddecoratie te vinden, zo is er voor ieder interieur een passende te vinden.

Een foto op hout laten drukken

Wat is er nu leuker dan je eigen foto laten bedrukken op wanddecoratie? Zo heb je een persoonlijk item aan je muur hangen. Denk aan een foto die je mooi vindt, een foto van je huisdier of een gezinsfoto. Er worden meerdere planken gecombineerd tot één geheel met tussen de planken een kleine naad of je kunt gaan voor een hele plank. Je kunt kiezen voor een verticale of een horizontale ligging. Met het gebruik van whitewash finish komen de kleuren op de foto beter tot hun recht. Kies een foto uit die jij mooi vindt en laat hem drukken op een houten wanddecoratie. Zo kun je die lege plek aan je muur opvullen met een mooi item.

Wanddecoratie inspiratie

Wat zijn de mooiste houten wanddecoraties? Er zijn verschillende soorten houten wanddecoratie. Zo heb je bijvoorbeeld de simpele vierkante planken met een kleine naad ertussen. Maar er zijn ook figuren, zoals een rondje of een driehoek waarop je een foto kan laten drukken. Zo creëer je een nog speelser effect. Ook kun je kiezen voor dikke of dunne planken, meerdere planken of een geheel. Er is genoeg keuze. Eigenlijk zijn alle houten wanddecoraties mooi. En met jouw eigen gekozen foto is het al helemaal speciaal. Een echte eyecatcher voor je interieur. Het materiaal alleen al voegt echt iets toe aan je interieur. Je kunt de lege plek op de muur hier perfect mee opvullen. Houten wanddecoratie is dus zeker een goed idee als je nog opzoek bent naar een mooi item voor aan je kale muur.

Gerelateerde artikelen

Ondervloeren en vocht

De charme en elegantie van een glazen vloerluik

Dingen die je niet mag vergeten tijdens een verhuizing.