Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Zonwering-trends voor in de winter

In Nederland is het altijd onvoorspelbaar wat betreft de weersomstandigheden. Is het hoogzomer in Nederland? Dan is het niet gek dat je de gehele zomer, zomaar binnen spendeert door de spoelende regen. Naderen de koude dagen? Dan ga je ervan uit dat ook het weer grauw en kill zal zijn. Maar het zal Nederland niet zijn als het geen onvoorspelbare weersomstandigheden met zich meebrengt. Zo kan de zon zomaar ineens dagen tot weken volop schijnen in de wintermaanden. Wellicht dus handig om de juiste zonwering te overwegen. Zeker het thuiswerken bij grote ramen is onhandig als de zon volop schijnt en je nog niet voorzien bent van zonwering. Daarom lees je in deze blog 3 trends voor het aanschaffen van zonwering in de wintermaanden.  

Pengola Zonwering 

Dit type zonwering is toepasselijk als je bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken werkt. Pengola Zonwering is een overkapping systeem dat vrijwel over de gehele breedte van jouw tuin gemonteerd kan worden. Het is een overkapping dat met een doek is vastgezet. Ideaal te combineren met een elektrische schakelaar. Geen zin om de jaloezieën of gordijnen dicht te doen op een zonnige dag? Dan is dit een uitstekende oplossing. Dit type zonwering is ook erg populair bij terrassen van horecagelegenheden of andere bedrijven. Een subtiele overkapping met als functie een windvaste constructie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de zonwering schade met zich meebrengt in de wintermaanden.  

Rolluiken 

Rolluiken zijn de perfecte oplossing voor volledige verduistering in je huis. Zeker s ’avonds is dit een perfecte oplossing voor privacy. Maar ook overdag tijdens een zonnige dag is het een geschikte oplossing om het huis te verduisteren. Net een meeting op je computer, maar kan je bijna het scherm niet zien door de zon? Rolluiken zijn wellicht de oplossing voor jou. Dit is ook een uitstekende oplossing als je bijvoorbeeld in een studio of appartement woont.  Voor rolluiken van kwaliteit ga je naar Rolluiken Groningen.  

Uitvalschermen 

Uitvalschermen zijn geschikt voor de middenweg van een rolluik. Wil je niet het gehele huis of je appartement verduisteren? Uitvalschermen bieden uitstekende zonwering, maar toch voldoende licht in je woonkamer.