Het Thuisgevoel
Image default
Zorg

Begrafenisverzekering: het gesprek met uw familie voeren

Nu de levensverwachting de laatste tijd daalt en altijd fluctueert, is het essentieel om plannen te maken voor de toekomst en voor te bereiden op eigen sterfelijkheid. Neem even de tijd en denk na: hoeveel dierbaren in uw gezin naderen deze leeftijd? Beter nog, met hoeveel van die dierbaren heb je over het sterfelijk leven gesproken? Het onderwerp sterfelijkheid kan even duren voordat iemand het accepteert, maar een onvermijdelijkheid in het leven.

Helaas kiezen te veel mensen ervoor om het onvermijdelijke te negeren en hun dierbaren te dwingen om hoge begrafeniskosten te betalen nadat ze geslaagd. Als je nog steeds niet zeker weet of je wel of niet plannen moet maken voor het leven na de dood, overweeg dan het effect dat de dood heeft op je gezin. Als u geen liquide middelen heeft waar uw gezin toegang toe heeft, is het waarschijnlijk een goed idee om een begrafenisverzekering af te sluiten om al uw uiteindelijke uitgaven te dekken.

Zoals de meeste consumenten weet u het misschien niet eens. waar te beginnen bij het kopen van een begrafenisverzekering. Je ziet al die reclames op tv en je krijgt al die ongewenste e-mailverzoeken en vraagt jezelf af waar kan ik terecht voor een begrafenispolis. Zijn dat het soort bedrijven dat u moet onderzoeken? 

Je sterfelijkheid naderen

Over sterfelijkheid wordt door iedereen anders bekeken op basis van religie of persoonlijke overtuigingen. Er is echter één ding dat ons allemaal verenigt: we gaan uiteindelijk allemaal voorbij. Het erkennen van onze eigen sterfelijkheid zou een teken van kracht moeten zijn, niet van angst of zwakte.

Veel succesvolle CEO’s gebruikten hun sterfelijkheid als een instrument om hun leven te leiden. Volgens Business Insider maakten veel bedrijfsleiders aantekeningen van de toespraak van Steve Jobs 13 jaar geleden en schreven ze hun lofprijzingen om hun besluitvormingsproces te voeden. Als de beslissing om de dood onder ogen te zien en lofredes te schrijven leidinggevenden kan helpen, dan kan onvermijdelijk iedereen hun sterfelijkheid tegemoet treden in het belang van hun dierbaren?

Als uw gezin gemotiveerd is, overweeg dan hoeveel stress het gezin wordt ontlast door een financieel plan klaar hebben om in gang gezet te worden. Het proces van acceptatie kan langer duren dan je denkt, maar hoe eerder je accepteert, hoe eerder je kunt plannen en verder kunt gaan met het leven. Hoe langer je wacht en hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat een van je dierbaren het gesprek voor je zal overbruggen. Als je er niet klaar voor bent om je sterfelijkheid alleen onder ogen te zien, ben je er misschien niet op voorbereid dat een geliefde het voor je nakomt.

De prijs van je begrafenisverzekering is gebaseerd op drie hoofdcriteria:

  1. Bedrag van de verzekering

  2. Uw leeftijd op het moment van aanvraag

  3. Uw gezondheid op het moment van aanvraag

Als als u de laagst mogelijke premies wilt vastleggen, wilt u een seniorenverzekering afsluiten als u in de 60 bent. De tarieven zouden bijvoorbeeld veel lager zijn in vergelijking met een begrafenisverzekering voor senioren boven de 70.

Het gesprek overbruggen voor uw geliefde

Als u een familielid het gesprek over hun sterfelijkheid hoort overbruggen, kan iemand zich ongemakkelijk voelen. In plaats van te wachten op het gesprek, of erger nog, het moment komt, overweeg om eerst met uw dierbaren te praten. We weten dat NIEMAND graag aan deze dingen denkt, maar het is belangrijk om aan het einde van je leven een financieel plan te hebben. Geen enkele zoon of dochter wil de investeerbare dood van een ouder onder ogen zien. Voorbereid zijn en het onderwerp voor hen benaderen, is echter een manier om de onnodige ongemakkelijke momenten in het gesprek te overbruggen. Wetende dat er een begrafenisverzekering voor je ouder is, geeft kinderen gemoedsrust!

Als je ervoor kiest om het gesprek aan het licht te brengen, is het belangrijk om een paar belangrijke punten te onthouden om ervoor te zorgen dat het gesprek zo soepel mogelijk verloopt. Het bespreken van de dood is voor de meeste mensen moeilijk, maar wachten tot ze ziek worden, kan elke beslissing vertroebelen. Begin de gesprekken over het levenseinde terwijl iedereen gezond is, is het beste voor alle betrokkenen.

 

https://uitvaartpolis-online.com/begrafenisverzekering/