Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

3 tips die jou helpen met je zoektocht naar jouw ideale tuinmeubel

Even ontsnappen aan alle drukte dat verdient elk mens wat mij betreft. Een goed kwalitatief tuinmeubel ondersteund je hierbij en zorgt ervoor dat je je tuin en meubels als verlengstuk kan gebruiken van je interieur. Helaas is het vinden van het ideale tuinmeubelen niet altijd even gemakkelijk. Er zijn verschillende soorten, maten en merken. Hier staan goede tips voor jouw zoektocht naar het ideale tuinmeubel, een tuinmeubel set, loungeset of ander tuinproduct.

 

1. Goedkoop is (vaak) duurkoop

De uitdrukking ‘iets lijkt te mooi om waar te zijn.’ vaak klopt hij ook nog wel. Wankele pootjes, slechte lak, een slecht zitcomfort of een onzorgvuldige afwerking. Hoe veelbelovend die (te) scherpe aanbieding misschien lijkt. Je krijgt waar je voor betaald. Verder kijken dan je neus lang is, is belangrijk. Ook bij het kiezen van het juiste tuinproduct. En als je denkt dat tuinmeubelen minder belangrijk zijn dan meubels voor binnen, dan help ik je uit die droom. Want, tuinmeubelen kunnen ook perfect voor binnen gebruikt worden. Het omgekeerde is vaak waar, want (tuin)meubels buiten, krijgen vaak veel meer te voorduren: regen, wind, zand: noem maar op. Meubilair binnen, heeft eigenlijk maar een vredig leventje, nietwaar? Denk hier dus goed over na. Soms is kiezen voor kwaliteit, in plaats van een outlet meubel beter. Kijk eens bij Fonteyn voor tuinmeubelen.

 

2. Materialen

De keus in materialen is ontzettend groot. En elk materiaal heeft ook weer zijn eigen sterke en minder sterke punten.

 

Aluminium, kunststof en PVC stoelen

Deze materialen zijn roestvrij, licht van gewicht, relatief goedkoop en ze hebben weinig onderhoud nodig. Je wast deze tuinmeubelen eenvoudig met een sopje. Door de kwalitatieve fabricage en materiaalkeuze heb je voor weinig geld een goede en onderhoudsarme tuinstoel in huis.

 

Houten stoelen

Houtsoorten zoals teakhout zijn vandaag de dag erg populair. Houten tuinmeubelen vragen wel wat meer onderhoud. Je hebt ook de keuze om teakhouten meubelen niet te onderhouden, dan gaat het vergrijzen. Dit is een smaakkwestie.

 

3. Schaduw

Als je trotse eigenaar bent van een stoere parasol, dan is het natuurliijk belangrijk dat je hem goed onderhoud. Een parasol is ideaal voor het zelf bepalen van je schaduwplekken in je tuin. Bij je zoektocht naar je ideale tuinmeubel is het dus niet geheel onbelangrijk om te orienteren of een parasol iets is dat bij jouw buiteninterieur en wensen past.