Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Houten jaloezieën zijn echt eigentijds

Houten jaloezieën zijn eigenlijk niet alleen een trend van dit moment, maar écht eigentijds.

 

Zo creëer je een natuurlijke sfeer met houten jaloezieën

Dan hebben we het uiteraard niet over houten gordijnen maar over houten jaloezieën. Een prachtige vorm van raamdecoratie met een natuurlijke uitstraling. We vertellen je graag meer over jaloezieën en hoe je een houten variant combineert met andere materialen in jouw interieur.

 

Waarom houten jaloezieën

Het grootste voordeel van horizontale jaloezieën is de mate van privacy en lichtinval die je er eenvoudig mee kunt regelen. Middels een koord stel je in hoe ver de latjes – oftewel de lamellen – dicht of open staan, en dus hoeveel inkijk en licht er binnen valt in de ruimte. Ook kun je de jaloezieën in zijn geheel omhoog trekken, waardoor je maximaal van zonlicht geniet.

 

Soorten jaloezieën

Naast zonwering is het ook prettig dat jaloezieën heel eenvoudig op maat gemaakt kunnen worden en er veel verschillende materiaalsoorten en afwerkingen mogelijk zijn. Zo geven extra brede lamellen een heel robuust en stoer effect en zijn smallere lamellen weer iets verfijnder.

 

Aluminium jaloezieën waren vroeger zeer populair, maar houten jaloezieën genieten nu voor velen de voorkeur vanwege zijn zachte, stijlvolle en warme uitstraling. Houten jaloezieën passen heel goed in een landelijk interieur, maar voegen net zo goed warmte toe aan een modernere ruimte. Extra luxe zijn elektrisch bedienbare jaloezieën.

 

Hoe combineer je houten jaloezieën

Hout is een geweldig natuurproduct dat zich goed laat combineren met zachte stoffen en eigenlijk alle tinten uit het kleurenspectrum. Donker houten jaloezieën gaan prachtig samen met gordijnen in een lichte pasteltint of juist Witte houten jaloezieen.