Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

AGM Caferacer maakt rijden leuker

Wanneer je een beetje bent uitgekeken op retro scooters die erg veel op Vespa bromfietsen lijken, maar je hebt ook geen zin om eerst een motorrijbewijs te halen voor een sportieve rijervaring, dan is het zeker de moeite waard om eens naar de AGM Caferacer te kijken. De voordelen van een scooter met het design van een stoere motor. Je mag er niet de autoweg of de snelweg mee op, maar verder zal iedere rij fanaat genieten van deze opvallende verschijning. Maak ook kennis met de AGM Caferacer op deze pagina.

 

Is AGM een betrouwbaar merk?

AGM staat vooral bekend als fabrikant van goedkope retro scooters die soms verdacht veel lijken op de Vespa modellen. Waar Vespa uit Italië komt, rollen de AGM scooters in Azië van de lopende band, en dat merk je vooral aan de verkoopprijzen. Is de kwaliteit ook anders? In vergelijking met een Vespa of ander bekend merk zullen de AGM modellen zeker niet de beste prestaties leveren, maar als je de aanschafprijs meetelt dan scoort dit budget merk plotseling erg goed. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar alternatief voor de A-merk scooters is AGM zeker een geschikte kandidaat. Uiteindelijk moet je voor alle scooters goed zorgen om er lang van te genieten, je kunt aan de AGM Caferacer vele kilometers rijplezier beleven!

 

Caferacer van andere merken?

Wanneer je rondkijkt op het internet ben je wellicht ooit een soortgelijk model tegengekomen. Is dat een nep AGM Caferacer of is dit juist de kopie? Het antwoord is “nee” voor beide theorieën, een merk als BTC heeft bijvoorbeeld een scooter onder dezelfde naam in het assortiment met overeenkomende specificaties. Beide merken leveren bromfietsen op basis van hun eisen als merk, en laten deze tweewielers vervolgens in een ‘merkloze’ fabriek produceren. Dus je kunt naast de AGM Caferacer inderdaad ook een BTC uitvoering tegenkomen.

 

Motor of bromfiets?

Als je deze sportieve tweewieler voorbij ziet komen zul je toch even met je ogen moeten knipperen om er zeker van te zijn dat het geen motor is. Want het design van de AGM Caferacer lijkt in alle opzichten op motorfietsen zoals de bekende fabrikanten deze maken. Toch ligt er in dit geval een bescheiden 50cc motorblok in, zodat je geen motorrijbewijs nodig hebt op om deze brommer te mogen rijden. Als snorfiets zonder helmplicht is dit model overigens niet leverbaar, dit snorrende motortje wil uiteindelijk wel lekker vooruit!

 

Geen plastic fantastic

Niets ten nadele van de andere scooters die AGM levert, maar hun retro scooters maken wel flink gebruik van kunststof onderdelen om tegen die lage prijzen toch leuke scooters te maken. Waar Vespa staal gebruikt, zullen de budget retro scooters het vaak met plastic onderdelen moeten stellen. Bij de AGM Caferacer is het gebruik van kunststof beperkt gebleven voor een meer authentieke look. In een oude oorlogsfilm met Steve McQueen of een jonge Marlon Brando zou dit model zeker niet misstaan. De wielen zijn groot met een 18” velg, de kleuren zijn voornamelijk donker en de afwerking is sportief. In de tank past 12 liter benzine dus je kunt een flinke afstand afleggen.

 

Voor wie is de AGM Caferacer bedoeld?

Met het bescheiden prijskaartje is deze AGM Caferacer ook geschikt voor prijsbewuste theedrinkers en andere rijders die niet bij een café stoppen. Eigenlijk is deze toegankelijke brommer een allemansvriend, die robuust genoeg is voor stoere rijders maar zó lekker stuurt dat ook nieuwe brommerrijders er zo mee wegrijden. En die combinatie kom je niet vaak tegen. Als jij dit model ziet en er direct van onder de indruk bent, dan is het echt een no-brainer. Rijden wordt weer genieten met deze AGM Caferacer.

https://www.fastfuriousscooters.nl/btc/raw-50-caferacer