Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Woontrends voor de eetkamer die je absoluut niet mag missen

Het is logisch dat iedereen een trend interieur wil. Maar niet iedereen is op de hoogte van alle interieurtrends. Daar brengen wij verandering in. Hieronder vind je een overzicht van de nieuwste woonmode voor eetkamers. Gebruik de tips om jouw eetkamer een make-over te geven.

Trend 1 / kuipstoelen

Als je een meubelwinkel binnenstapt word je direct overdonderd door het grote aanbod stoelen. De keuze is werkelijk ongeloofelijk. Je vindt er stoelen in alle denkbare vormgevingen, materiaalcombo’s, kleuren en hoogten. Maar voor een trendy eetkamer is er slechts 1 type stoel dat je in huis moet halen: een kuipstoel. Die hebben een zitkuip waarbij de rugleuningen en armleuningen uit een stuk bestaan. De kuipstoelen van HAY Furniture zijn hier een uitgesproken voorbeeld van. Natuurlijk hebben ook een heleboel andere merken dit type stoelen in hun gamma zitten.

Trend 2 / eettafel met A-poten

In een eetkamer moet natuurlijk een eettafel staan. Wie een trendy inrichting verkiest koopt een tafel met A-poten. Die lopen schuin af en zijn onderaan breder dan bovenaan. Dat geef de tafel een heel stoere vormgeving en zorgt tevens voor de nodige stabiliteit. Henders & Hazel heeft bijvoorbeeld enkele tafels met A-poten in haar collectie zitten, zowel in hout als in metaal.

Trend 3 / vintage dressoir

Enkele jaren terug waren moderne hangdressoir super trendy. Die tijd is vervlogen. Op dit moment gaat er niets boven een vintage dressoir in hout. Je kan een nieuw exemplaar kopen, maar ook in een tweedehandszaak vind je misschien nog enkele leuke vondsten. Kijk dus gerust eens rond, want dat bespaart je weer een flinke duit. 

Trend 4 / karaktervol servies

De eetkamer is een sociale plek waar je af en toe gasten uitnodigt en feestjes houdt. Dat kan niet zonder servies. Volgens de nieuwste woontrends zijn karaktervolle borden en tassen in donkere kleuren super trendy. Dit servies heeft kleine imperfecties, wat elk stuk een unieke uitstraling geeft. Die witte borden mag je dus nog even aan de kant laten staan.

Trend 5 / pasteltinten

Voor het algemeen kleurenpalet in de eetkamer – van tafellakens tot decoratie – zien we dat pasteltinten aan een opmars bezig zijn. Die zorgen voor sereniteit. Heel felle, opvallende kleuren doen het minder goed.