Het Thuisgevoel
Image default
Auto's en Motoren

Voordelen van chiptuning

Als je geintereseerd bent in het upgraden of aanpassen van je auto, dan heb je waarschijnlijk gehoord over motor chip tuning. Of de ECU nu wordt gewijzigd, de motor opnieuw wordt ingeklaerd of er een performance chip wordt toegevoegd, de verandering in de software kan een groot verschil maken in hoe je voertuig functioneert. Er zijn meerdere voordelen die bij chiptuning gelderland komen in deze blog zullen wij enkele toelichten.

Ze zijn afgestemd op jouw rijstijl

Fabrikanten stellen de software op een verscheidenheid van voorwaarden in, alles van de hoge hoogte koude van de noordelijke Rockies aan de vochtige hitte van Zuid-Florida. Ze zijn ook gemaakt om te werken met een breed scala aan benzine kwaliteiten voor veelzijdigheid. Tenzij je regelmatig door het land struikelt, heb je die veelzijdigheid niet nodig. Chip tuning kan ervoor zorgen dat je auto speciaal gemaakt is om op zijn best te werken in de omstandigheden waarin je rijdt.

Ze geven je een Cleanere Burn

Er is een breed scala aan verschillende technologieën die moeten samenwerken om het meeste uit je brandstof te halen, waaronder de timing, brandstof/luchtverhouding, injectie, transmissie en meer. Hoe schoner de verbranding, hoe meer efficiëntie, meer vermogen, en minder opbouw je hebt. Dit soort fine tuning betekent dat je veel selectiever moet zijn in je gaskeuzes, maar het kan op een grote manier zijn vruchten afwerpen.

Het is een goedkope upgrade

Er zijn tal van upgrades die je pk’s kunnen verhogen of je brandstofverbruik verbeteren. Een aangepast uitlaatsysteem kan bijvoorbeeld een groot verschil maken. Maar deze kosten, en vereisen veel arbeid om correct te installeren. Chip tuning, aan de andere kant, is een veel meer betaalbare optie. Zelfs als je extra betaalt om de tuning door een pro-winkel gedaan te krijgen, is het nog steeds goedkoper dan andere opties.

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-gelderland

Gerelateerde artikelen

Verschillen rittenregistratie apps

Alles wat je moet weten over een machinetransporter

123-Theorie dagcursus auto theorie in Amsterdam