Het Thuisgevoel
Image default
Babykamer en kinderkamer

Gender Reveal Party

Je hoort het steeds vaker; de “Gender Reveal Party”. Dit is een feest waarbij de ouders van een nog ongeboren kind het geslacht openbaar maken aan de rest van de familie en vrienden. Oorspronkelijk word dit veel gedaan in Amerika, vandaar ook de Amerikaanse naam. Maar steeds vaker zie je dit ook bij Nederlandse gezinnen gebeuren. Een gender reveal party kan je invullen op verschillende manieren.

 

Confetti

Menig gender reveal party word opgevrolijkt door verschillende soorten confetti. De ouders kunnen aftellen van tien tot nul, en dan bij nul een confetti kanon in de kleur blauw of roze afschieten. Er zijn steeds vaker speciale confetti shooters te koop met roze of blauwe confetti, deze zijn uitermate geschikt om te gebruiken bij dit feest. Je kan er ook voor kiezen om een doos te vullen met gekleurde confetti en diverse ballonnen in de kleur blauw of roze. Deze doos kan je dan ophangen en op het moment suprême kan je de doos kapot slaan als een pinata of je kan de onderkant van de doos openmaken door middel van een speciaal touwsysteem.

 

Vuurwerk

Wat niet echt vaak gebeurt maar wel erg speciaal. Vuurwerk in de kleur blauw als er een jongetje word geboren of in de kleur roze/rood als er een meisje word geboren. Vanwege het feit dat dit veelal niet legaal zal zijn zie je niet vaak een gender reveal party met vuurwerk maar het is natuurlijk wel erg speciaal en leuk. Omdat er bijna geen buurwerk in de kleur roze bestaat word er voor meisjes vaak vuurwerk in de rode kleur gebruikt.

 

Taart met gekleurde vulling

Erg makkelijk om zelf te maken en anders zijn er via facebook genoeg taartenmakers te vinden. Je kan een taart zo maken dat er van buiten niks te zien is maar dat zodra je de taart door snijd dat deze dan roze of blauw is. Deze taart kan je ook versieren met speciale verjaardagskaarsen, het is dan uiteraard wel aan te raden om zowel een blauwe verjaardagskaars alsook een roze verjaardagskaars te gebruiken omdat de mensen anders gelijk al het geslacht weten.

https://dutch-pyro.nl/