Het Thuisgevoel
Image default
Energie

Hoe kies je de juiste zonnepanelen installateurs kijkend naar kwaliteit?

Ben jij overtuigd als het gaat om het aanschaffen van zonnepanelen? Dan is het vervolgens goed om op zoek te gaan naar betrouwbare zonnepanelen installateurs. Het vinden van zonnepanelen installateurs die betrouwbaar zijn is niet altijd zo eenvoudig. Zo komt er meer bij kijken dan alleen de ervaring en expertise van het bedrijf, maar ook hoe het contact met de klant verloopt. Om deze reden is het goed dat je bij dit artikel bent uitgekomen. We zullen hieronder stilstaan bij de belangrijkste punten als het gaat om betrouwbare zonnepanelen installateurs vinden. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult gaan maken.

Tip 1) Zijn de zonnepanelen installateurs gecertificeerd?

Als je op zoek gaat naar een installateur wil je er natuurlijk voor zorgen dat de installateur een certificaat heeft voor beroepsbekwaamheid. Als we in Nederland kijken bestaat de Zonnekeur-label dat een specifiek keurmerk is voor zonnepanelen installateurs. Middels de Zonnekeur-label bewijzen de installateurs hun vakbekwaamheid en garanderen ze ook een bepaald kwaliteitsniveau. Naast de Zonnekeur-label is het keurmerk InstallQ ook een goed keurmerk. Wil je zeker zijn dat een bedrijf professioneel is? Dan is het ook goed om te kijken of het installatiebedrijf is aangesloten bij SGZE, wat staat voor Stichting Garantiefonds ZonneEnergie.

Tip 2) Kijk naar de zonnepanelen waarmee gewerkt wordt

Het is goed om te weten dat een installateur over het algemeen werkt met een bepaald type en merk van zonnepanelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan LG Solar, Panasonic, Bauer of SunPower. Het is van belang om te kijken waar de specialisatie van het bedrijf ligt. Over het algemeen is een installateur namelijk gespecialiseerd in zonnepanelen van een bepaald merk waardoor de specialist ook op de hoogte is van de nieuwste technologische ontwikkelen van het product. Dit is natuurlijk belangrijk als we kijken naar het onderhoud van jouw toekomstige zonnepanelen.

Tip 3) Kijk naar referenties

Vervolgens is het goed om op het internet op zoek te gaan naar referenties waaruit blijkt wat andere klanten van de zonnepanelen installateurs vinden. Zo is het ook goed om naar referenties te vragen. Als een installateur aangeeft dat hij kwaliteit levert, zal hij deze met plezier tonen. Mocht hij het niet willen laten zien, dan zit er dus een addertje onder het gras. Kies daarom altijd voor een vakman waarmee het klikt. Dit maakt de communicatie en het project een stuk eenvoudiger en aangenamer.

Tip 4) Kun je er ook terecht voor onderhoud?

Tot slot is het ook altijd goed om te kijken of er nog andere diensten worden aangeboden door de zonnepanelen installateurs. Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat de stroom uitvalt of dat er een onderdeel van een zonnepaneel defect gaat. In dat geval is het prettig als je met dezelfde persoon kunt schakelen die ook daadwerkelijk de panelen heeft geplaatst. Je hebt namelijk een goede band met de persoon die de panelen heeft geplaatst en daarom is het goed om hier rekening mee te houden.

 

Alle tips goed gelezen en je keuze gemaakt? Ga dan snel naar Energiedekempen.be!