Het Thuisgevoel
Image default
Energie

Wat vertelt een energielabel jou?

Je gaat je huis verkopen en er wordt gevraagd naar een energielabel. Oeps! Deze had je nog niet terwijl dit dus eigenlijk verplicht is. Je moet dus nog even zelf een energielabel aanvragen. Hoe ga je te werk en wat vertelt een energielabel jou nu eigenlijk?

Hoe vraag ik een energielabel aan?

Een energielabel aanvragen is hartstikke makkelijk en simpel om te doen. Je gaat op zoek naar een energieadviseur en vraagt een offerte aan. Wanneer je dit hebt gedaan maak je een afspraak zodat de energieadviseur langs komt om alles in jouw woning te bekijken wat maar met energie te maken heeft. Op die manier wordt er bepaalt welk energielabel er aan jouw woning gehangen kan worden.

Welke informatie staat er op een energielabel?

Een energielabel aanvragen doe je niet voor niks. Het geeft jou maar ook een eventuele koper een hoop informatie. Zo staan er op een energielabel ook allerlei praktische tips die jij op kunt volgen om de woning nog energiezuiniger te maken dan dat deze al is en je dus een hoger energielabel krijgt. Hoe groener het label des te minder energie heb je nodig om jouw huis bijvoorbeeld te verwarmen of te verkoelen. 

De geldigheid van een energielabel

Het energielabel is beperkt geldig. Vanaf het moment van afgifte is het namelijk 10 jaar geldig. Je kunt tussendoor het energielabel wel laten vernieuwen wanneer jij denkt dat dit nodig is. Wanneer je bepaalde dingen aan de woning hebt laten doen waardoor de woning verbeterd is en jij wilt hem gaan verkopen is het slim om een energielabel te hernieuwen. Een nieuwe koper vindt het namelijk ook erg belangrijk om te weten wat er allemaal aan en in de woning zit om deze zo milieubewust mogelijk en energiezuinig als mogelijk is te hebben. Het zal je zeker helpen bij de verkoop van jouw woning.  

 

https://energielabel-kopen.nl/energiecertificaat-woning/