Het Thuisgevoel
Image default
Energie

Energie besparen en duurzaamheid met een kokend water kraan, alle feiten op een rijtje

Bij een kokend water kraan gaan er veel beweringen rond over het energieverbruik en de duurzaamheid van een kokend water kraan. Welke van deze beweringen zijn er waar en hoe zuinig is een kokend water kraan nou eigenlijk? Veel vragen die je graag beantwoord wil hebben voordat je overgaat tot de aankoop van een kokend water kraan. Om deze reden hebben wij in dit artikel volledig uitgezocht of er wel degelijk zo veel voordelen zitten aan een kokend water kraan.

Quick summary:

  • Is een kokend water kraan daadwerkelijk zuiniger in energieverbruik?

  • Klopt het dat je inderdaad nooit hoeft te wachten op kokend water?

  • Is een kokend water kraan een duurzame oplossing?

  • Heb ik een kokend water kraan echt nodig?

  • Hoe kies ik de juiste kokend water kraan?

Is een kokend water kraan daadwerkelijk zuiniger in energieverbruik?

Wanneer je kiest voor een kokend water kraan combineer je besparen met ultiem gemak van het direct beschikken over kokend water. Door de hoogwaardige isolatie in de reservoirs van de kokend water kraan blijft de warmte in het reservoir goed behouden en kan deze makkelijk op temperatuur blijven. Natuurlijk is het afhankelijk van de hoeveelheid water die je gebruikt maar toch is een kokend water kraan in de meeste gevallen voordeliger. Zo kost het met een elektrische kookplaat minimaal 5,4 cent om 1 liter kokend water op te warmen terwijl dit met een FlexTap kokend water kraan maar 3,4 cent kost.

Klopt het dat je inderdaad nooit hoeft te wachten op kokend water?

Met een kokend water kraan bespaar je niet alleen op de kosten maar ook zeker in tijd. Wachten op kokend water is voorbij en s ochtends voor je werk een kopje thee is zo gezet. Maar niet alleen je kopje thee is sneller klaar, zo ben je ook sneller met het koken van pasta, rijst en eieren en is het blancheren van groenten zo gebeurd. Met een keramische kookplaat ben je als snel meer dan 5 minuten bezig, een mooie besparing in tijd dus.

Is een kokend water kraan een duurzame oplossing?

Een kokend water kraan gaat gemiddeld net zo lang mee als een ander apparaat en de onderdelen van het apparaat kunnen vaak eenvoudig worden vervangen. Hierdoor kan je het product altijd weer repareren waardoor je niet het hele systeem hoeft weg te gooien. Daarnaast bieden de meeste aanbieders een lange garantieperiode en hebben sommige aanbieders ook een filter wat beschermt tegen kalk en andere onzuiverheden, dit zorgt niet alleen voor zuiverder water maar ook voor bescherming van bijvoorbeeld je koffiezetapparaat.

Heb ik een kokend water kraan echt nodig?

Wanneer je er over denkt of je de kraan wel echt nodig hebt is het belangrijk je verder goed te verdiepen in de soorten kranen en de verschillende aanbieders. Een kokend water kraan is een product in een duurdere prijsklasse, zeker als je gaat kijken naar de A merken. Maar over het algemeen, de mensen die kiezen voor een kokend water kraan willen niet meer anders.

Hoe kies ik de juiste kokend water kraan?

Voor het kiezen van de juiste kokend water kraan is het verstandig je wensen en behoeften even op een rijtje te zetten. Vervolgens kun je online bij alle aanbieders hun aanbod vergelijken met de prijs en de kwaliteit die ze aanbieden. Hierdoor kun je de kokend water kraan kiezen die bij jou past.