Het Thuisgevoel
Image default
Huishoudelijk

Bouwtechnische keuring Rotterdam

Een bouwtechnische keuring Rotterdam laat je doen wanneer je meer zekerheid wilt bij het kopen van een woning in Rotterdam. Door zo’n keuring weet je of de woning die je voornemens bent om te kopen ook aan de omschrijving voldoet waarvoor deze verkocht wordt. Wanneer men een woning aanbiedt dient men geborgen gebreken te melden, echter komt het nogals eens voor dat mensen zelf niet precies weten hoe de staat van hun te koop aangeboden woning is. Bovendien zijn geborgen verbreken alleen de dingen die je niet kunt zien, er zijn dus heel wat punten waarop je zelf moet letten. Vaak heb je hier tijdens een korte bezichtiging geen tijd voor. Bovendien zijn dit onderdelen waar je beter een specialist naar kunt laten kijken.

Waar let jij op tijdens het bezichtigen van een potentieel nieuw koophuis?

Zie jij tijdens het bezichtigen van jouw potentieel nieuwe woning of de dakconstructie goed is? Weet jij wanneer de CV ketel vervangen moet worden en of er koperen leidingen aanwezig zijn? Dit zijn punten die tijdens een bezichtiging meestal niet aan bod komen maar bij een Bouwtechnische keuring Rotterdam wel. Zo’n keuring laat je plaatsvinden op het moment dat je besluit de woning te gaan kopen maar voordat je het definitief koopcontract tekent.

Is een bouwtechnische keuring Rotterdam verplicht?

Soms is een bouwtechnische keuring Rotterdam zelfs verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je gebruik wil maken van de Nationale Hypotheek Garantie. De bank wil meer zekerheid over de staat van de woning die zij financieren en daarom eisen ze een keuring van een onafhankelijke instantie. Wil je geen gebruik maken van dergelijke garanties dan is een bouwkundige keuring niet verplicht maar wel sterk aan te raden. Niemand wil toch na het kopen van een woning voor grote onvoorziene kosten komen te staan toch?

Een keuring geeft zekerheid voor nu en voor de toekomst

Een bouwtechnische keuring Rotterdam geeft naast een goed beeld van de huidige staat van de woning ook een kostenplaatje voor de aankomende jaren. Een eigen woning moet altijd onderhouden worden wil je deze in goede staat houden. In het rapport dat je ontvangt na de keuring staat een stappenplan voor de aankomende tien jaar. Er staat bijvoorbeeld in dat over 4 jaar de elektrische installatie aan vervanging toe is of dat over bijvoorbeeld 6 jaar het dakleer van het platte dak vervangen moet gaan worden. Op deze manier weet jij dus precies hoeveel geld je moet sparen of bewaren om je woning de aankomende 10 jaar goed te onderhouden.

Voorlopig koopcontract tekenen

Wanneer je besluit een bouwtechnische keuring Rotterdam te laten doen, dan kun je dit op laten nemen in het voorlopig koopcontract. Daarbij kun je bijvoorbeeld aangeven dat wanneer de onvoorziene kosten om de woning in een juiste staat te brengen hoger is dan 15.000 euro, dat je kosteloos het koopcontract mag ontbinden. Op deze manier koop je niet de figuurlijke kat in de zak.


Wil jij een afspraak maken voor een bouwtechnische keuring Rotterdam bij een onafhankelijke instantie? Neem dan contact op met Schippers Bouwconsult.