Het Thuisgevoel
Image default
Huishoudelijk

Tips voor het opruimen van je schuur

Naast dat de koperprijs in Kerkrade tegenwoordig gunstig is, is het fijn om in een schone en opgeruimde omgeving te leven. Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent natuurlijk weer een grote schoonmaak. De schuur wordt tijdens zo een opruimbeurt vaak vergeten. Dit terwijl er soms nog wel eens wat parels of juist heel wat rotzooi uit te halen valt. Ben jij van plan om jouw schuur te gaan opruimen? Dan geven we jou in deze blog een aantal tips!

Heb je genoeg ruimte?

Vaak ga je een schuur pas opruimen wanneer je je realiseert dat je geen plek hebt om er nieuwe of andere spullen in op te bergen. Bij het opruimen van je schuur zullen er dan ook genoeg spullen uit je schuur komen. Hou er rekening mee dat je ruimte nodig hebt om deze spullen uit te zoeken. Hiervoor zou je bijvoorbeeld (een gedeelte) van je tuin kunnen gebruiken. Denk er voordat je begint met het opruimen aan dat je genoeg ruimte hebt voor deze spullen. Heb je dat niet? Creëer dat dan voordat je begint!

Werk georganiseerd

Bij opruimen is het belangrijk dat je georganiseerd te werk gaat. Ga dan op stap voor stap aan de slag. Voorbeelden van hoe je georganiseerd te werk kunt gaan zijn het opruimen per vierkante meter, het werken aan de hand van bepaalde tijdsduren en het hanteren van een bepaalde strategie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leggen van bepaalde spullen op eenzelfde plek.

Wat doe je met je spullen?

Om een opruimbeurt te laten slagen is het belangrijk dat je weet wat je met alle spullen gaat doen. Zo zou je bijvoorbeeld je spullen kunnen verdelen in een aantal categorieën. Spullen die je wilt houden, op een bepaalde plek wilt leggen, wilt weggeven of juist weggooien. Je zou van tevoren ook kunnen zoeken naar de huidige koperprijs in Kerkrade zodat je weet of het de moeite waard is om iets weg te gooien.

Het geven van een vaste plek

Ben je erover uit welke spullen je graag wilt houden in je schuur? Geef ze dan een vaste en overzichtelijk plek. Zo raak je nooit iets kwijt en zorg je er al van tevoren voor dat je minder snel nog een keer de schuur moet gaan opruimen. Een win-winsituatie dus!

https://mentenmetaal.nl/oud-ijzer-kerkrade/