Het Thuisgevoel
Image default
Huishouden en schoonmaak

Je waterpijp schoonmaken

Heb je ooit al eens aan een waterpijp gerookt waar een erg slechte smaak aan zat? Dat kwam waarschijnlijk omdat de waterpijp dringend een schoonmaakbeurt nodig had. Als je regelmatig de waterpijp rookt, kan je ze best wekelijks of om de twee of drie weken reinigen. Zo blijft het roken hygiënisch en heb je steeds een optimale smaak van de tabak.

Hoevaak moet je je shisha schoonmaken? Dat hangt vooral af van hoe vaak je hem gebruikt. Gebruik je je waterpijp enkele keren per week, vervang dan regelmatig het water en zo kan de shisha wel een maand goed blijven. Best maak je hem wel zeker eens in de drie weken schoon.

Wat moet je dan schoonmaken en hoe? Een waterpijp met een rechte pijp is het makkelijkst schoon te maken. Sommige onderdelen zijn wat moeilijker om te reinigen dan anderen. Om de waterpijp te reinigen gebruik je best een zout- en alcoholoplossing. Leeg hem eerst helemaal en spoel hem enkele keren uit met warm water. Laat alle kleine onderdelen een tijdje weken in een oplossing van warm water en zout. Bedek dan alle gaatjes met een handdoek of wattenbolletje zodat er geen vloeistof door kan. Vul de shisha dan met de zout-en alcoholoplossing en schud er goed mee zodat de oplossing op alle plekjes raakt. Giet daarna de oplossing weg en spoel opnieuw goed na. Dan kan je alle waterpijp onderdelen weer in elkaar zetten en de vaas vullen met schoon water. Zo is je waterpijp weer klaar voor de volgende rooksessie!

Nog enkele tips:

– gebruik nooit zeep of algemene schoonmaakmiddelen om je waterpijp schoon te maken

– in plaats van schoonmaakalcohol kan je mondwater gebruiken, dat geeft een betere smaak

– voeg geen zout meer toe aan een schoonmaakmiddel dat ze verkopen, hier zitten meestal al schurende middelen in

https://premium-hookahs.nl/