Het Thuisgevoel
Image default
Huishouden en schoonmaak

De beste wasdroger: De beste condens en warmtepomp wasdrogers van dit moment.

De beste wasdrogers om uw wasgoed zachtjes te drogen – 2019

Fluffy zacht, comfortabel warm en volledig droog, de was komt uit de trommel van een wasdroger.

De moderne drogers produceren zelfs zware donzen dekbedden en jassen binnen twee tot drie uur. Een zijden blouse of business shirt is in minder dan een uur klaar om te dragen. Of het nu gaat om geïmpregneerde outdoorkleding, fijn ondergoed of merinoswol – een droger biedt elk van uw kledingstukken een individuele behandeling en droogt precies.

De meeste drogers helpen u waardevolle grondstoffen te besparen. Vandaag de dag is het drogen in een wasdroger nog goedkoper dan het drogen op een drooglijn – in ieder geval in de winter. Dit praktische en veelzijdige grote elektrische apparaat is daarom de moeite waard om te kopen.

Maar welke wasdroger is het beste en welk model past het beste bij u? Onze productvergelijking en aankoopgids op tevredenconsument.nl informeert u in detail over de verschillende soorten wasdrogers, legt het functionele principe en het design van de apparaten uit en presenteert de huidige bestsellers in deze categorie. Met behulp van onze gids vindt u een wasdroger die optimaal aan uw wensen voldoet. Zoals gewoonlijk kunt u aan het einde van onze grote productvergelijking de laatste testresultaten van Stiftung Warentest en het consumentenmagazine Öko Test verwachten.

Welke droogprogramma’s zijn er?

Let op: Dat moet u weten! De apparatuur met programma’s verschilt sterk van model tot model. Sommige programma’s hebben zich al standaard gevestigd, andere zijn slechts op enkele modellen geïnstalleerd. Onze productvergelijking biedt enkele bijzonder relevante programma’s  en beschrijft kort hun speciale kenmerken.

Katoenen kast droog: Als labelprogramma is dit droogprogramma op alle wasdrogers geïnstalleerd. Het wordt gedroogd bij hoge temperaturen boven 60°C en gedurende gemiddeld 2,5 uur.

Gemengde stof, mix: Het is een ander programma dat nu deel uitmaakt van het standaardassortiment. De temperaturen variëren van 40 – 50°C, de looptijd van het programma is korter dan bij het katoenprogramma. Deze optie is geschikt voor zowel natuurlijke als synthetische vezels.

Fijn wasgoed: In dit geval is de temperatuur niet hoger dan 30°C, de luchtstroom is vaak extra sterk. Gevoelige stoffen kunnen met dit korte programma voorzichtig en toch grondig gedroogd worden.

Wol: Ook in dit programma zijn de temperaturen niet hoger dan 30°C. De trommel stopt regelmatig om de wol in vorm te houden.

Beddengoed: Om de grote stukken linnengoed goed te drogen en ook om de mijten betrouwbaar te doden, werkt dit programma bij hoge temperaturen en gaat relatief lang mee. Het programma is niet noodzakelijkerwijs geschikt voor beddengoed van gevoelige vezels.

Dons: Of het nu gaat om een donsjas of een donzen dekbed, deze stukken wasgoed hebben een zachte en zeer grondige droging nodig. Zodat het dons niet samenklontert, beweegt de trommel constant in beide richtingen. De duur van het programma is bovengemiddeld lang.

Wasdroger TestSportswear: Innovatieve sporten en outdoortextiel vereisen een zachte behandeling. Daarom droogt het apparaat in dit programma bij lage temperaturen en relatief lang.

Hygiëneprogramma’s, Baby-Protect en anti-allergische programma’s: Vandaag de dag zijn de meeste nieuwere wasdrogers uitgerust met dergelijke en soortgelijke speciale programma’s. Het doel van een hygiëneprogramma is om de was 100% droog te krijgen zodat ziektekiemen en mijten geen kans maken. Het spreekt dan ook vanzelf dat een hygiëneprogramma een van de meest intensieve droogprogramma’s is en extra lang droogt onder hoge temperaturen. Deze optie is alleen geschikt voor temperatuurbestendige textielvezels.

 

Korte programma’s: Een of zelfs meer korte programma’s maken deel uit van het standaardpakket. De duur van het programma varieert en ligt meestal tussen de 30 en 45 minuten. Om het wasgoed binnen een korte tijd te drogen, gebruikt het programma een verhoogde luchttemperatuur en blaast het de lucht bijzonder intensief door de trommel. Voor zeer gevoelige vezels zijn korte programma’s daarom niet precies goed en bovendien verbruikt de wasdroger een bovengemiddelde hoeveelheid elektriciteit.

Verfrissen, lucht: Dit programma is niet bedoeld om te drogen, maar om kleding op te frissen die voor langere tijd in de garderobe is opgeborgen. Het programma maakt gebruik van lage temperaturen en een sterke luchtstroom en loopt gemiddeld 15 tot 20 minuten.

 

Bekijk onze lijst met speciaal geselecteerde wasdrogers.

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/de-beste-wasdroger/