Het Thuisgevoel
Image default
Huishouden en schoonmaak

Slimme tips om geld te besparen

Als u geld over wilt houden is het van belang om te besparen op onnodige uitgaven. Een kleine besparing kan vaak al grote gevolgen hebben voor uw budget. Als u het voor elkaar krijgt om bijvoorbeeld 20 euro per maand te besparen houdt u op jaarbasis alweer 240 euro over. Dit geld kunt u dan weer gebruiken voor andere leuke dingen. De snelste manier om zuiniger om te gaan met geld is door energie te besparen. Energie besparen kan zonder extra investeringen al gemakkelijk geregeld worden. Begin bijvoorbeeld eens met 5 minuten korter te douchen op een dag. Dit scheelt op jaarbasis al snel een hoop geld. Ook de verwarming in de winter een graadje lager zetten scheelt al gauw veel energie. Daarnaast kunt u ook grote besparingen realiseren door bijvoorbeeld beter isolerende ramen te laten plaatsen.

Energie besparen door zonne-energie

Energie besparen kan op vele manieren. Gebruik maken van zonne-energie is één manier om grote besparingen te realiseren. Hiervoor hoeft u nog niet eens zonnepanelen op uw dak te laten leggen, al zou dit wel beter zijn. Zonnepanelen heeft u namelijk al binnen enkele jaren terugverdiend. Daarnaast kunt u hiermee misschien wel meer elektriciteit opwekken dan dat u zelf gebruikt. Deze extra energie kunt u vervolgens weer verkopen aan uw energieleverancier. Deze is wettelijk verplicht overgebleven energie van huishoudens terug te kopen. Zo kunt u per maand dus zelfs geld gestort krijgen van uw energieleverancier, in plaats van hoge rekeningen te betalen. Zonnepanelen zijn helaas wel een dure investering, maar dit is het zeker waard!
Er zijn echter ook lampen te verkrijgen die op zonne-energie werken. Door deze lampen aan te schaffen bespaart u ook alweer op elektriciteit. Energie besparen kan ook eenvoudig door al uw gloeilampen te vervangen door Led-verlichting. Door energie te besparen kunt u al snel veel geld overhouden. Begin daarom vandaag nog met het realiseren van minstens één besparing!

Geld besparen door de juiste zorgverzekering

U kunt ook geld besparen door ieder jaar verschillende zorgverzekeringen te vergelijken en te berekenen wat het meest voordeligst voor u is. Per maand kan het kiezen van de juiste zorgverzekering namelijk al zo’n 30 euro schelen. Het is dus zeker verstandig om ieder jaar eens een vergelijking te maken. Zorg verzekeringen vergelijken kan vaak gemakkelijk via websites, u hoeft dus niet bang te zijn dat u in gesprek moet met alle verzekeraars om de beste deal te vinden. U kunt namelijk thuis gemakkelijk ontdekken wat voor u het beste is en zo uiteindelijk besparen op uw maandelijkse kosten.

https://snelgeldlenenbinnen10minuten.wordpress.com/