Het Thuisgevoel
Image default
Huishouden en schoonmaak

3 manieren om uw wasmachine gratis te maken

U vindt dat uw was de laatste tijd minder schoon is dan gebruikelijk. Uw handdoeken en beddengoed komen maar net schoon uit uw machine. Wat is er aan de hand?

Temperatuur te laag

Uw machine heeft een ingebouwde thermostaat die ervoor zorgt dat het waswater de door u geselecteerde temperatuur heeft bij het wassen. Het zou kunnen dat deze thermostaat niet goed werkt. Als u twijfelt of uw waswater wel warm genoeg is kunt u een klein beetje water aftappen tijdens het wassen via het afvoerslangetje naast uw afvoerpomp. Als u hier een thermometer in houdt weet u wat de temperatuur is. Een ander trucje is om een aquariumthermometer sticker aan de binnenkant van uw wasmachinedeurtje te plakken. Als de temperatuur niet goed is, kan de thermostaat kapot zijn, of het probleem schuilt in de programma-unit. In beide gevallen heeft u hulp nodig van een witgoedmonteur.

Wasmiddeldosering kapot

Het door u gedoseerde wasmiddel gaat vanuit het wasmiddelbakje met slangetjes uw trommel in. Het zou kunnen zijn dat het doorvoerslangetje geblokkeerd of kapot is. Haal het wasmiddelbakje uit uw machine en maak hem goed schoon. Zit er aan de onderkant van het bakje allemaal wasmiddel? Dan is het waarschijnlijk dat het probleem schuilt in het toevoerslangetje. Een witgoedmonteur heeft dat slangetje in een wip vervangen voor u!

Verontreiniging in uw machine

Dosering van wasmiddel wordt steeds eenvoudiger. Van poeder naar tabletten, naar vloeibaar wasmiddel naar pods. Een nadeel van de wasmiddel pods is dat het nog wel eens wil gebeuren dat delen van de plastic coating van de pod niet goed oplost en zich afzet aan de binnenkant van uw machine. U kunt zich voorstellen dat dit uiteindelijk gaat stinken en de werking van uw wasmachine ernstig kan belemmeren. Reinig uw machine dan ook regelmatig, maar minstens eenmaal per maand door een kookwas te draaien. Voeg wat azijn of soda toe via uw doseerbakje en uw machine is weer helemaal schoon, fris en bacterievrij.

Komt u er nou echt niet zelf uit? Kijk dan voor meer informatie bij een wasmachine monteur Den Haag of een een wasmachine monteur in Utrecht bij u in de buurt.