Het Thuisgevoel
Image default
Mode en Kleding

Het beste outfit voor Corona ‘proof’ thuiswerken ook voor grote maten

Tegenwoordig is thuiswerken bijna het nieuwe normaal. Hoogstens 2 á 3 keer per week naar kantoor is geen uitzondering bij de meeste bedrijven. Dit nodigt uit tot het dragen van comfortabele kleding. Maar pas op voor de verslonzing! Hieronder een paar tips die ervoor zorgen dat je comfortabele kleding draagt dat ook nog eens hip staat.

Wat zijn de beste thuiswerk overhemden in grote maten?

Overhemden staan netjes, maar zitten niet altijd even comfortabel. Tot op heden, want steeds meer merken werken met elastische stoffen. Dit kunnen 100% katoenen gebreide stoffen zijn of hoogwaardige geweven polyester of viscose stoffen. Beide stoffen zijn stretch en voelen enorm zacht. Een overhemd in grotere maten is dus super fijn als je thuis achter je pc moet werken en af en toe ‘smart’ in een video call moet verschijnen.

Gebreide katoenen stoffen

Hierbij kun je het beste denken aan een poloshirt. Hoogwaardige poloshirts zijn gemaakt van 100% katoen en zijn zo fijn gebreid dat ze stevig blijven en toch elastisch zijn. Hetzelfde geldt voor overhemden die van deze jersey stof gemaakt zijn. Tegenwoordig zijn er verschillende merken die dit voeren denk hierbij aan: Profuomo, Desoto, Suitable en Olymp. Ook voeren deze merken grote maten, dus het maakt niet uit welk postuur je hebt.

Hoogwaardige polyester of viscose stoffen

Een andere mogelijkheid is het gebruik van viscose of polyester stoffen. Dit kan ook in een mix gebruikt worden. Je kan denken aan sportshirts. Deze voelen zacht en zijn enorm comfortabel waarbij ze ook nog eens de temperatuur supergoed reguleren. Hoewel de techniek relatief nieuw is zie je naast de bekende polyester katoen mix zie je nu ook meer 100% hoogwaardige polyester en viscose doeken. Merken die overhemden hebben met deze stoffen zijn: Suitable, R2 en Olymp.

Wat zijn de beste thuiswerk broeken in grote maten

Wat geldt voor de overhemden geldt ook voor de broeken, comfort is belangrijk. Nu zijn er genoeg broeken te vinden die het comfort van een joggingbroek met een net ogende chino of jeans combineren. Deze trend zal zich, zeker in huidige tijden, verder ontwikkelen.

Laten we eerlijk zijn, een joggingbroek dragen kan eigenlijk niet op een werkdag, en zeker niet als je daarmee de deur uit gaat. Gelukkig is 6% stretch in een broek al genoeg om de elasticiteit van een joggingbroek te kunnen evenaren. Veelal zijn deze broeken ook aangeduid met een “Jog” Jog’n jeans van Mac is hiervan een voorbeeld of de Jog Pantalon van Suitable.

Juist bij grote maten is comfort belangrijk

Hoewel comfort in de herenmode een belangrijke trend is, is deze bij mannen met een grote maat nog belangrijker. Geen enkel lichaam is hetzelfde en je wilt niet dat een kledingstuk te strak zit of knelt op een bepaalde plek.