Het Thuisgevoel
Image default
Tuin en buitenleven

Tips tuinonderhoud in de Winter

Langzamerhand sluipt de winter in uw tuin. Het wordt al vroeg donker, de lucht koelt snel af en in de nacht vriest het soms al. De Tophoveniers komen graag met praktische tips over tuinonderhoud in de winter. Lees ze gerust door. Mocht u vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op.

Tips Tuinonderhoud Winter:

  1. Trek warme kleren aan. U wilt tenslotte geen kouvatten. Want ook in de winter is het genieten geblazen van uw tuin. Lekker kijken naar de sneeuwvlokjes met een kop chocola in uw handen. Wie wil dat nou niet. Verkouden zijn hoort daar niet bij.
  2. Dek alle waterleidingen af. Heeft u waterleidingen in uw tuin liggen? Zorg ervoor dat deze voldoende geïsoleerd zijn wanneer ze boven de grond lopen. Denk bijvoorbeeld aan uw waterkraantje.
  3. Zorg ervoor dat alle tuinslangen geen water meer bevatten, deze kunnen bevriezen. Dan heeft u er niets meer aan tijdens de winter. Denk bijvoorbeeld aan het met warm water bespuiten van bevroren deurklinken.
  4. Strooi kalk op uw gazon. Dat is gezond voor uw gazon en groeit er stevig van.
  5. Heeft u kou gevoelige planten en of bomen. Pak deze dan in met isolatiemateriaal.
  6. Hang wat lekkers op voor de vogels. Niet alleen goed voor de lokale vogelpopulatie ook voor uw tuin zodat deze haar natuurlijk bewoners behoudt.
  7. Heeft u planten in potten staan? Plaats deze potten in een houten kist, krat om te voorkomen dat de hele pot bevriest en uw planten doodgaan.
  8. Berg al het gereedschap op dat u niet nodig heeft. Voorkom dat uw gereedschap gaat roesten of verdwijnt onder de bladeren en of sneeuw, waardoor het een gevaarlijk niet zichtbaar object wordt in uw tuin.
  9. Houdt uw dakgoten schoon, zodat water goed kan doorlopen. Dit voorkomt bevroren dakgoten die barsten.

Tophoveniers is een professioneel landelijk dekkend hoveniersbedrijf. De Tophoveniers levert hoveniersdiensten in Rotterdam en omgeving, maar ook in andere delen van Nederland vind je De Tophoveniers. Zoek maar eens op hovenier Rotterdam en je vindt ons. Zo vind je ons ook in Zutphen, Arnhem, Eindhoven, Breda, Utrecht en omgeving.