Het Thuisgevoel
Image default
Verbouwen

Stukadoor Leiden

Een mooi afgewerkt huis

Steeds meer mensen kiezen voor het stucen van hun huis en huren daarbij een stukadoor Leiden in. Een net strak afgewerkt huis is namelijk helemaal in. Het is modern en oogt erg netjes. Als je houdt van meegaan met de tijd, is het zeker aan te raden om je huis te laten stucen. Het is goed om je daarbij te verdiepen in de verschillende vormen waarin stucwerken voorkomen, omdat ze allemaal een ander eindresultaat geven. Op basis van die informatie kun je de juiste keuze maken en kiezen voor een stucwerk dat helemaal bij jouw stijl past.

 

De verschillende manieren van stucen

Afhankelijk van waarvoor je jouw muren laat stucen is een andere vorm van stucwerk geschikt. Zo kun je stucen om een muur egaal te maken als onderlaag voor bijvoorbeeld behang of om er overheen te schilderen. Of je laat het stucen als eindafwerking. Als je kiest voor het eerste, dan wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van pleisterwerk. Daarbij wordt je muur strak afgewerkt met mortel. Als het stucwerk de eindafwerking is, wordt er vaker gekozen voor sierpleister. Daarmee creëer je een korrelige structuur op je muur. Dat is uniek en zorgt voor een mooi eigen patroon.

Stucen als een vorm van decoratie

Zoals eerder genoemd kan stucen een unieke patroon geven aan je muren. Dit gebeurt vaak door sierpleister en een vorm daarvan is spachtelputz. Dat is sierpleister op basis van kunststof dat zorgt voor een korrelige structuur. Je kunt daarbij zelf kiezen hoe groot de korrels zijn en dus ook bepalen hoe druk of rustig je patroon wordt. Wat je ook kan kiezen is de kleur. Het is een stevige afwerking die niet snel afbrokkelt of verkleurd. Voor een mooi resultaat is het aan te raden om je muur van te voren egaal te maken, bijvoorbeeld door pleisterwerk.

 

https://www.stukadoorsbedrijfhoog.nl/stukadoor-leiden