Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Wil je je woning verkopen?

Bij het verkopen van een woning komt een hoop kijken. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en de verkoop goed aan te pakken. Voor veel mensen is hun woning het grootste kapitaal dat ze opbouwen. Het inhuren van een makelaar is dan ook een verstandige keuze. Een professional die weet waar die mee bezig is en jou ontzorgt. Kijk voor meer informatie en tips ook eens deze 10 tips: https://voornmedia.nl/wilt-u-uw-woning-verkopen-lees-deze-10-tips/

 

In deze blog gaan we dieper in op wat ervoor nodig is om een woning te verkopen. Zo wordt jouw woning meer verkoopbaar:

 

Vraagprijs bepalen

Bepaal de vraagprijs van je woning als je je woning te koop aan wil bieden. Natuurlijk wil je je huis voor de beste prijs verkopen. Maar wat is de beste prijs? Te veel vragen leid tot te weinig belangstelling en te weinig vragen is gewoon zonde. Een realistische vraagprijs ligt daar dus precies tussenin.

 

Er is een verschil tussen de waarde van de woning en de vraagprijs van een woning. In de vraagprijs wordt er rekening gehouden met onderhandelingsruimte.

 

Je kunt zelf de waarde bepalen, maar het is natuurlijk slimmer om een makelaar van NVM te vragen. Die beschikken over een enorme database waarin precies stat wat vergelijkbare woningen opleverden en andere data over de woningmarkt die voor u relevant kunnen zijn.

 

Een publicatieplan opstellen

Iedereen kijkt tegenwoordig op Funda voordat er naar de rest van alle websites wordt gezocht die ook woningen aanbieden. Daarom is het een goed idee om dit in het plan te verwerken. Grote kans dat de juiste kopers zich dan al melden.

 

Je woning verkoopklaar maken

Maak je woning klaar voor de bezichtiging en de verkoop. Ruim op, repareer, presenteer en maak zo nodig bouwtekeningen. Zorg dat je woning klaar is voor bezichtiging. Verwijder alle persoonlijke spullen.

 

De bezichtiging

De makelaar spreekt een datum en tijd af met de kopers. Op de dag van de bezichtiging hoef je zelf niet aanwezig te zijn.

 

Onderhandeling

Je bent niet verplicht een koper de woning te verkopen voor de vraagprijs. Tot er een koopcontract gesloten is mag je de prijs nog verhogen en verlagen als je dat wil. Vaak wordt er ook “overboden” het is aan de verkoper of je dat bod accepteert of wil wachten.

 

Ondertekening koopovereenkomst

Als er overeen in gekomen tussen koper en verkoper en aan alle randvoorwaarden ook voldaan is, wordt er en koopovereenkomst getekend. De koop is dan definitief, maar er zit nog een bedenktijd aan vast van 72 uur.

 

De overdracht

De ondertekende koopovereenkomst en alle relevante stukken gaan samen met een kopie van jouw identiteitsbewijs naar de notaris. Wanneer deze is ontvangen door de Notaris, stelt de notaris de koopdatum en het tijdstip vast voor de ondertekening van de akte van levering.

 

Vanaf dat moment ben je officieel geen eigenaar meer. De koop is voltrokken.

https://voornmedia.nl/wilt-u-uw-woning-verkopen-lees-deze-10-tips/

Gerelateerde artikelen

Wil je een zorgeloos leven? Lees alles wat je moet weten hier!

Bespaar op je energierekening door je brievenbus te isoleren

Waarom kiezen voor een parketvloer? Je leest het hier!