Het Thuisgevoel
Image default
Zorg

Beugel bij volwassenen

Vroeger was een beugel bij volwassenen echt iets wat niet door de beugel kon. Tegenwoordig is dit niet meer zo. Bijna iedereen heeft een beugel gehad. Het hoort er gewoon bij. Vaak is het voor volwassenen ook nog heel verstandig om nog een beugel te nemen. Vroeger waren de opties nog niet zo uitgebreid als nu als het gaat om beugels. Dus veel mensen die wel een beugel nodig gehad zouden hebben, hebben dit niet gehad. Waardoor de tanden nu nog helemaal scheef staan. Ook als je volwassen bent kun je er voor kiezen om nog een beugel te nemen. Of omdat je graag zou willen dat je tanden mooi worden en recht gaan staan. Maar het scheef staan van de tanden kan ook leiden tot functionele problemen.

Tandartsen raden tegenwoordig ook aan volwassenen aan om een beugel te nemen. Een verkeerde stand van de kaak kan namelijk leiden tot pijn in de kaakspieren. En ondanks dat het niet voor de hand ligt kan het ook zorgen voor hoofdpijn en nekpijn. Ook kan een scheef gebit zorgen voor problemen bij het kauwen wat op zijn beurt weer zorgt voor problemen met de spijsvertering.

Het enige probleem wat niet kan worden verholpen door het dragen van een beugel als volwassenen is een hevige overbeet. Dit houdt in dat de bovenkaak ver voor de onderkaak uitkomt. Kinderen zitten nog volop in de groei waardoor de kan nog mee kan groeien in de juiste stand waarin hij wordt gehouden door de beugel. Bij volwassenen kan dit probleem worden gecorrigeerd door een kaakoperatie.

Als u dus niet tevreden bent met de stand van uw gebit, maar u bent uw kindertijd al voorbij. Dan is er geen reden om te twijfelen en raadpleeg de tandarts of het nemen van een beugel in uw geval verstandig is. U dient wel eerst even te controleren of orthodontie volwassene binnen uw verzekering valt.

 

http://www.orfeokliniek.nl