Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Tips voor een sfeervolle inrichting van jouw woonkamer

Niet is zo fijn als een sfeervolle woning. Maar hoe maak je je woning nu sfeervol? Er zijn veel verschillende manieren om sfeer in je woning te brengen. Verder in dit artikel geef ik je een aantal leuke en gemakkelijke tips om van jouw huis een lekker woonhuis te maken.

 

Accessoires toevoegen

Met accessoires breng je altijd een gezellige sfeer in je woning. Ze zijn een mooie en leuke toevoeging aan je interieur. Als je geen accessoires in je woning zou hebben ziet het erg erg kaal en leeg uit. De accessoires fleuren je huis dus een beetje op. Denk bijvoorbeeld aan accessoires als sierkussentjes, kaarsen, vazen (met bloemen), lampjes, beeldjes, kleed voor op de bank, vloerkleed etc. Het is wel van belang dat de accessoires passen bij de rest van je interieur. De kleur is hierbij het belangrijkste onderdeel waar je rekening mee moet houden. Zorg dat je maximaal 3 verschillende kleuren accessoires in je woning hebt zodat het de juiste sfeer biedt en niet te druk wordt.

 

Verlichting

Ook de verlichting kan bijdragen aan een lekker woonhuis. De juiste verlichting doet wonderen. Vooral in de winterperiode is verlichting een echte sfeermaker. Maar ook op een mooie zomeravond kan verlichting voor wat extra sfeer zorgen. Je hebt veel verschillende soorten verlichting. Denk bijvoorbeeld aan grote lampen, kleine lampjes met sfeerverlichting, kaarsen, spotjes in het plafond etc. Door wat subtiele verlichting toe te voegen aan je woning kun je het al een stuk gezelliger maken. Lampjes brengen niet alleen sfeer binnen huis, maar ook voor buiten in de tuin is het erg leuk.

 

Kleuren toevoegen aan je interieur

Iedereen wordt vrolijk van wat leuke kleurtjes. Ook het creëren van een sfeervolle woning kan goed met kleuren. Als je vrij neutrale kleuren in je interieur hebt is het leuk om één kleur toe te voegen hieraan. Dit kun je al doen met de aankleding van je woning. Als je bijvoorbeeld veel witte en grijze meubels hebt is het leuk om gouden en blauwe accessoires toe te voegen voor wat extra sfeer. Hierdoor komt er wat meer leven in je woning en gaat het meer uitstralen. Beperk het wel tot maximaal 3 kleuren, want als je meer dan 3 kleuren toe gaat voegen kan het juist averechts werken.