Het Thuisgevoel
Image default
Energie

Waarom zou je kiezen voor zonnepanelen?

Zonnepanelen worden de laatste tijd steeds populairder. Je ziet steeds meer daken ermee bedekt worden en er zijn zelfs verschillende subsidies die het installeren van zonnepanelen stimuleren. Maar wat als je geen verstand hebt van zonnepanelen of energie en je twijfelt of je er moet nemen? In deze blog lees je alles over hoe milieubewust zonnepanelen zijn en waarom jij ze zou moeten nemen.

 Wat is zonne-energie?

Zonne-energie is energie van de zon en het zonlicht. Deze energie kan door middel van zonnepanelen omgezet worden in bruikbare energie zoals bijvoorbeeld stroom en gas. Doordat deze energie wordt gebruikt kan er minder energie worden geleverd door je energieleverancier. Dit bespaart enorm veel geld. Je eigen zonne-energie is tenslotte gratis. Wanneer je meer zonne-energie hebt dan je gebruikt kun je er zelfs geld mee verdienen en verkopen aan je energieleverancier.   

 

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze bestaan uit silicium dat ervoor zorgt dat er stroom wordt geleid als er licht op valt. Wanneer de zon op een zonnecel schijnt ontstaat er elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop en negatieve laag eronder. Dit heet gelijkstroom. Een omvormer zet deze stroom om in wisselstroom. Deze wisselstroom wordt naar de stopcontacten gestuurd als er in huis gebruik wordt gemaakt van stroom.

 

Waarom kiezen voor zonne-energie?

Zonne-energie is dus niet alleen veel goedkoper dan gewone energie maar ook een stuk beter voor het milieu. Het is in het begin een flinke investering maar na een aantal jaar heb je het al terugverdiend en verdien je er alleen maar geld mee. Door geen gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals olie, steenkool en gas draag je bij aan een groenere wereld. Deze brandstoffen zijn tenslotte slecht voor onze wereld en beginnen dan ook langzaam op te raken. Zonnepanelen dragen dus bij aan een groene wereld en zorgen ervoor dat jij milieubewust zult wonen.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/milieubewust-wonen/